Jag är helt klart inne i en syrlig bakperiod. I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. Jag får nog skylla på värmen. Även om vi inte haft den varmaste sommaren i världshistorien här i Stockholm så är det sådär irriterande varmt i min lägenhet. Det är fel på ventilationen och det ska åtgärdas men som vanligt i semestertider så tar allt såklart lite extra lång tid. Tills dess lever jag på att försöka skapa korsdrag i lägenheten och att äta fräscha och syrliga citronpajer med vit choklad.
En paj som påminner om denna är min citronpaj med varmvispad maräng. Principen är densamma. Ett riktigt frasigt mördegsskal som bakas tillsammans med lemoncurd i ugnen. När den har svalnat ordentligt gör jag en superenkel vit choklad-pannacotta (självklart utan gelatin) och häller över lemoncurd-fyllningen. En riktigt syrlig och fräsch paj som faller de flesta i smaken.
På tal om agar agar pulver (som jag använder istället för animaliskt gelatin i mina bakverk) så släppte Khoisan tea sin egen agar agar för ett par månader sen. Jag tror att jag missade att skriva om den då när jag fick testa den i ett pressutskick. Tidigare har jag fått köpa agar agar pulver i mindre butiker här i Stockholm som inte finns i resten av Sverige vilket såklart har gjort många av er besvikna MEN Khoisan teas hittar ni på ICA och andra större livsmedelsbutiker och den funkar exakt lika bra och på samma sätt som de jag använt tidigare.
Kan man använda gelesocker istället för agar agar pulver i pannacottan? Blir det samma resultat?
Yes, du kan ersätta det med 1dl gelesocker. Dock kommer den att bli sötare då eftersom att gelesockret är sött 🙂
Hej,
Måste prova! de står:
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Hur många grader?
Kan man byta ut degen till ett pajskal utav degestive och smör? Jag gillar det mer!