Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och gallret i nedre delen av ugnen.
- Separera äggulan från äggvitan på alla tre äggen och lägg i separata skålar.
- Smält den mörka chokladen i micro eller vattenbad.
- Vispa smör och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt därefter äggulorna och vispa lite till.
- Ha i den smälta chokladen och vispa till en jämn och fin chokladsmet. Den är lite tjockare i konsistensen vid det här laget.
- I en annan skål vispar du upp äggvitorna till styva toppar och vänder ner dem i chokladsmeten tillsammans med vetemjölet. Blanda försiktigt med slickepott till en jämn smet.
- Lägg smeten i en form med avtagbara kanter (20 cm i diameter, ha gärna bakplåtspapper i botten) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara färdig i kanterna men fortfarande lite lös i mitten.
- Låt kakan svalna i kylskåpet medan du gör fudge-toppingen.
- Topping: Grovhacka chokladen.
- Lägg vispgrädde och kakao i en kastrull. Vispa ihop lätt.
- Ha sedan i strösocker, mörk sirap och smör. Koka upp till 125 grader.
- Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör om tills du får en jämn smet.
- Häll fudge över den avsvalnade kakan.
- Låt kakan svalna i kylskåpet tills fudgen stelnat helt.
- Om fudgen är lite hård kan du ta ut tårtan någon timme innan servering så är den härligt mjuk och len när det är dags att servera den.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Wow, vilken smarrig kaka! 🙂
Men dra mä baklänges i en liten låda, VA GOTT!!!!!!!
Haha tack 😀
Tack för receptet vill gärna ha fler tips 👍
Min tårta stelnade inte, vad kan jag ha gjort för fel? 24 timmar i kylskåp