S’mores i glas

S’mores tycker jag är ett så smidigt påhitt, speciellt när man vill avsluta med något sött efter grillningen. Men ibland vill man ha S’mores även om man inte grillat haha och då testade jag att göra en version av s’mores som serveras i glas. Den består helt enkelt av krossade digestivekex, en krämig chokladganache och marshmallowfluff som jag brände av med min brulébrännare för att få en fulländad s’mores-känsla.
Om du inte får tag på marshmallowfluff går det lika bra med vanliga marshmallows för de kommer ändå smälta lite när du bränner av dem 🙂 Ett annat tips är att ha i ca 1 dl nutella i chokladganachen efter att den fått rätt konsistens. Blev supergott med en liten nötig smak i chokladen.
S’mores is such an awesome sweet, especially when you want to finish with something sweet after grilling. But sometimes you want to have s’mores even when you don’t have access to a fire after grilling haha ​​and then I tried to do a version of s’mores served in glass that you can do at home. It simply consists of crushed digestive biscuits, a creamy chocolate ganache and marshmallow fluff that I burned off  to get a perfect s’mores-esteem.

If you don’t have access to marshmallowfluff then regular marshmallows goes just as well with regular because they will still melt a bit when you burn them 🙂 Another tip is to have about 1 cup Nutella in the chocolate ganache after it got the right consistency. It was super delicious with a slight nutty flavor in the chocolate.

Ingredients (serves 4):
200 g dark chocolate
1 cup dl cream
50 g butter
7 digestive biscuits
1 jar marshmallowfluff à 213 g or 2-3 large marshmallows per serving

Do this:
1. Roughly chop the dark chocolate and place in a heatproof bowl.
2. Heat the cream in a saucepan. Pull the pan from the heat as soon as you see that the cream is about to boil.
3. Pour the hot cream over the chocolate and mix well to the chocolate and cream merged completely into a smooth chocolate batter. Put the bowl in the refrigerator and mix occasionally. The chocolate ganache should have a spreadable consistency when it is finished.
4. Melt the butter in a saucepan and mix the digestive biscuits to a fine crumbs. Mix the biscuits and butter.
5. Now just fill the glasses with your s’mores-dessert. Start with 2-3 large spoons digestive crumbles, chocolate ganache and then finally marshmallowfluff / marshmallows. Finish with burning of the marshmallow fluff.
5. Can be served immediately or stored in the refrigerator.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

S’mores i glas

Portioner: 4

Ingredienser

200 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
50 g smör
7 digestivekex
1 burk marshmallowfluff à 213 g eller 2-3 stora marshmallows per portion

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

200 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
50 g smör
7 digestivekex
1 burk marshmallowfluff à 213 g eller 2-3 stora marshmallows per portion

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  2. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Dra bort kastrullen från värmen så snart du ser att grädden är påväg att börja bubbla.
  3. Häll den varma grädden över chokladen och blanda väl till chokladen och grädden smält samman helt till en jämn chokladsmet. Ställ skålen i kylskåpet och blanda då och då. Chokladganachen ska ha en bredbar konsistens när den är klar.
  4. Smält smöret i en kastrull och mixa digestivekexen till en fint smul. Blanda ihop kexen och smöret.
  5. Nu är det bara att fylla glasen med din s’mores-dessert. Börja med 2-3 stora skedar digestivekros, sedan chokladganache och till sist marshmallowfluff/marshmallows. Avsluta med att bränna av marshmallowfluffen med en brulébrännare.
  6. Kan serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  2. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Dra bort kastrullen från värmen så snart du ser att grädden är påväg att börja bubbla.
  3. Häll den varma grädden över chokladen och blanda väl till chokladen och grädden smält samman helt till en jämn chokladsmet. Ställ skålen i kylskåpet och blanda då och då. Chokladganachen ska ha en bredbar konsistens när den är klar.
  4. Smält smöret i en kastrull och mixa digestivekexen till en fint smul. Blanda ihop kexen och smöret.
  5. Nu är det bara att fylla glasen med din s’mores-dessert. Börja med 2-3 stora skedar digestivekros, sedan chokladganache och till sist marshmallowfluff/marshmallows. Avsluta med att bränna av marshmallowfluffen med en brulébrännare.
  6. Kan serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
8 years ago

Mums, detta måste jag prova!! 😀

Fatima
8 years ago

Så gott det ser ut å så duktig du är.

Anonymous
8 years ago

YUMMIE, och så vackra de blev, jag är helt inmponerad <3

Anonymous
8 years ago

Gud vad gott det ser ut! 😀

Amina
8 years ago

Alltså när ska man hinna göra allt mumsigt man vill? Det är så hemskt för man äter ju upp allting haha… Man får se till att ha gäster ofta så man får möjlighet att smaka på allt gott. Tack för receptet!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?