Banoffee pie rulltårta

Idag blev jag riktigt sugen på banoffee pie! Då är det bara att ställa sig och baka haha men som vanligt vill jag testa mig fram till nya varianter av klassiska favoriter. Idag blev det alltså en rulltårta inspirerad av banoffe pie. Kakan innehåller banan och klassiska banoffee-kryddor som ingefära och kanel. Sedan fyllde jag den med dulche de leche grädde. En riktig smaksensation!
Det här är ett perfekt bakverk att bjuda på när man vill piffa upp fikabordet lite.
Ingredients:
2 eggs
0.5 cup granulated sugar
1 ripe mashed banana
0.5 cup flour
0.5 teaspoons ground cinnamon
0.5 teaspoon ground ginger
1 teaspoon baking soda

1,25 cups whipping cream
0,5 cup Dulche de leche
banana, Dulche de leche, cocoa and raspberries for garnish

Do this:
1. Preheat the oven to 530 F.
2. Cover a baking sheet with baking paper
3. Beat the eggs and sugar white and fluffy. Add the mashed banana and whisk a little more.
4. Mix flour, cinnamon, ginger and baking powder in a separate bowl before you sift it into the egg and sugar. Mix gently with a spatula.
5. Pour the mixture over the baking paper and spread out into a evenly thick rectangle.
6. Bake in middle of oven about 10 minutes or until golden brown.
7. Prepare the filling while the cake cools completely.
8. Whip the cream to soft peaks. Then add Dulche de leche and whisk a little more on low speed until it is distributed evenly in the cream.
9. Spread Dulche de leche cream over the cake, save some for garnish and roll up the cake from the short side.
10. Finish by decorating with cream, banana, raspberry, Dulche de leche and some cocoa.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Banoffee pie rulltårta

Portioner: 8

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl strösocker
1 mogen mosad banan
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
1 dl dulche de leche
banan, dulche de leche, kakao och hallon till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl strösocker
1 mogen mosad banan
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
1 dl dulche de leche
banan, dulche de leche, kakao och hallon till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt den mosade bananen och vispa lite till.
  4. Blanda vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver i en separat skål innan du siktar ner den i ägget och sockret. Blanda försiktigt med slickepott.
  5. Häll smeten över bakplåtspappret och bred ut till en jämntjock rektangel.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
  7. Förbered fyllningen under tiden som kakan svalnar helt.
  8. Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt därefter dulche de leche och vispa lite till på låg hastighet tills den fördelat sig jämnt i grädden.
  9. Bred ut dulche de leche grädden över kakan, spara lite till garnering och rulla ihop kakan från ena kortsidan.
  10. Avsluta med att dekorera med grädde, banan, hallon, dulche de leche och eventuellt lite kakao.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt den mosade bananen och vispa lite till.
  4. Blanda vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver i en separat skål innan du siktar ner den i ägget och sockret. Blanda försiktigt med slickepott.
  5. Häll smeten över bakplåtspappret och bred ut till en jämntjock rektangel.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
  7. Förbered fyllningen under tiden som kakan svalnar helt.
  8. Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt därefter dulche de leche och vispa lite till på låg hastighet tills den fördelat sig jämnt i grädden.
  9. Bred ut dulche de leche grädden över kakan, spara lite till garnering och rulla ihop kakan från ena kortsidan.
  10. Avsluta med att dekorera med grädde, banan, hallon, dulche de leche och eventuellt lite kakao.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Hej menar du den där grädden som finns på burk. Kan man vispa den till vanlig grädde. O har du andra tips Hur man använder den. Jag vet man kan koka den i timmar till kolasås men vad annars brukar du ha den till mvh maria.

umm asiyah
8 years ago

275 eller 175 grader?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?