Lemonad cupcakes

Idag fick jag finbesök av min älskade mamma och då skulle det såklart bjudas på lyxfika! Mamma älskar citron så då gjorde jag dessa lemonadcupcakes som består av citronmuffins fyllda med lemon curd, toppad med en fluffig maräng som jag brände av. Så fräscha och goda cupcakes som passar perfekt till sommarfesten! 
Today my beloved mother came to visit, which means that I of course want to bake her something nice! Mom loves lemon so I made these lemonade cupcakes consisting of lemon cupcakes filled with lemon curd, topped with a fluffy meringue that I burned off. So fresh and delicious cupcakes, perfect for a summer party! Serves 12 pieces.Ingredients (lemon muffins):
200 g unsalted butter
3 dl granulated sugar
3 eggs
4.5 dl flour
1.5 tsp baking soda
0.5 dl water
Grated zest and juice of one lemon

Do this:
1. Preheat the oven to 225 degrees celsius.
2. Whisk together the room-temperatured butter and sugar to a fluffy batter.
3. Add one egg at a time, while continuing to whisk.
4. Mix flour and baking powder in a separate bowl and sieve, then into the egg mixture. Mix well.
5. Then add the water and grated zest and juice of one lemon. Mix well
6. Distribute muffin cases in a muffin pan and bake your cupcakes in the middle of the oven for about 20 minutes.
7. Let the muffins cool completely before filling and decorating.

Ingredients (lemon curd):
2 egg yolks
2 lemons (juice and a little shell)
1.5 dl granulated sugar
65 g butter

Do this:
1. Whisk together all ingredients in a heatproof bowl.
2. Set the bowl over a water bath and whisk until thickened.
3. Remove the bowl from the heat and add the butter a little at a time stirring. The lemon curd is complete when all the butter has melted.
4. Let cool completely before filling your cupcakes with lemon curden.

Ingredients (meringue):
2 egg whites
1 dl granulated sugar

Do this:
1. Mix the ingredients in a heatproof bowl.
2. Beat the meringue with electric mixer over a water bath and whisk until the sugar crystals melt.
3. Remove the bowl from the heat and continue whisking until the bottom of the bowl to cool completely.

Scoop out each muffin and fill with the lemon curd. Pipe meringue and then burn of by the burner to get nice color. Decorate with a straw, strawberry and lemon slices dipped in powdered sugar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lemonad cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (citronmuffins):
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl vatten
rivet skal och saften av en citron

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft och lite skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Ingredienser (maräng):
2 äggvitor
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (citronmuffins):
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl vatten
rivet skal och saften av en citron

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft och lite skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Ingredienser (maräng):
2 äggvitor
1 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop rumsvarmt smör och strösocker fluffigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och sikta sedan ner i äggsmeten. Blanda väl.
  5. Tillsätt sedan vatten och rivet skal samt saft från en citron.
  6. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna helt innan du fyller och dekorerar.
  8. Lemon curd: Vispa ihop alla ingredienserna i en värmetålig skål.
  9. Ställ skålen över ett vattenbad och vispa tills den tjocknat.
  10. Ta bort skålen från värmen och tillsätt lite smör i taget under fortsatt omrörning. Lemon curden är klar när allt smör har smält.
  11. Låt svalna helt innan du fyller dina cupcakes med lemon curden.
  12. Maräng: Blanda ihop ingredienserna i en värmetålig skål.
  13. Vispa upp marängen med elvisp över ett vattenbad och vispa tills sockerkristallerna smält.
  14. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills undersidan av skålen svalnat helt.
  15. Gröp ur varje muffin och fyll med lemon curd. Spritsa sedan med maräng och bränn av med brännare för att få fin färg. Dekorera med sugrör, jordgubbar och citronskivor doppade i strösocker.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop rumsvarmt smör och strösocker fluffigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och sikta sedan ner i äggsmeten. Blanda väl.
  5. Tillsätt sedan vatten och rivet skal samt saft från en citron.
  6. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna helt innan du fyller och dekorerar.
  8. Lemon curd: Vispa ihop alla ingredienserna i en värmetålig skål.
  9. Ställ skålen över ett vattenbad och vispa tills den tjocknat.
  10. Ta bort skålen från värmen och tillsätt lite smör i taget under fortsatt omrörning. Lemon curden är klar när allt smör har smält.
  11. Låt svalna helt innan du fyller dina cupcakes med lemon curden.
  12. Maräng: Blanda ihop ingredienserna i en värmetålig skål.
  13. Vispa upp marängen med elvisp över ett vattenbad och vispa tills sockerkristallerna smält.
  14. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills undersidan av skålen svalnat helt.
  15. Gröp ur varje muffin och fyll med lemon curd. Spritsa sedan med maräng och bränn av med brännare för att få fin färg. Dekorera med sugrör, jordgubbar och citronskivor doppade i strösocker.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
8 years ago

Gud vad gott det här såg ut, testas ska det nog bli! Vart kan man hitta en "bakbrännare" haha vet inte vad det kallas för?

Anonymous
8 years ago

Åh vad söta! Ser verkligen supergoda ut!

umm Asiyah
8 years ago

Vilken smart idé Maa shaa Allah citron och marängpaj i cupcake format!^^

Fatima
8 years ago

Gud vad gott det här såg ut, testas ska det nog bli! Vart kan man hitta en "bakbrännare" haha vet inte vad det kallas för?

Christina
8 years ago

Smaskigt som bara den! Snygga foton du har på dina bakverk 🙂

Cecilia
8 years ago

Ser helt fantastiska ut. Som små minivarianter av citron och marängpajer 🙂

Anonymous
8 years ago

Gud vad gott det ser ut!

Anonymous
8 years ago

Gud såååå gott! 🙂

Julia
Julia
2 years ago

Superfina! Bara en fråga: Är de muffins eller cupcakes? Texten säger muffins men på bilden ser de så liten ut…. och 20 minuten i ugn är långt för cupcakes, eller? Tack för hjälpen!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?