Nyttig havregrynsglass

Det här receptet är i samarbete med mat.se .
Nu har det nya året satt igång på riktigt för mig. Jag rivstartade med en intensiv vecka i plugget och från ingenstans fick jag massor med idéer till bloggen som jag kände inte kunde vänta en enda dag haha! Då har det verkligen varit skönt att kunna spara lite på att inte gå till affären och istället klicka hem all mat via mat.se istället!
Några av de produkter jag handlade, var till dagens frukost: en nyttig havregrynsglass! Jag nämner ofta här på bloggen att havregrynsgröt är min absoluta favoritfrukost och det är alltid kul att piffa upp den lite för att inte tröttna. Receptet nedan är grundreceptet som är väldigt lätt att smaksätta. Det är bara att tillsätta 1 dl frysta bär eller fryst frukt av valfri sort och mixa ner tillsammans med resten av ingredienserna.
Den här veganska glassen som är fri från vitt socker och mejeriprodukter är så himla god och riktigt enkel att göra. Du svänger ihop den på enstaka minuter! Gillar du den och vill göra den fler gånger kan jag verkligen tipsa om att alltid ha några skivade bananer inplastade i frysen. På så sätt kan du göra den till frukost eller mellanmål närhelst du blir sugen 🙂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Nyttig havregrynsglass

Ingredienser

1 mogen banan (tunt skivad och fryst över natten eller minst 6h)
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl havregryn
0,25 dl jordnötssmör (kan bytas ut mot samma mängd soyayoghurt)

Förslag på garnering: havregryn, kakaonibs, färska bär.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1 mogen banan (tunt skivad och fryst över natten eller minst 6h)
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl havregryn
0,25 dl jordnötssmör (kan bytas ut mot samma mängd soyayoghurt)

Förslag på garnering: havregryn, kakaonibs, färska bär.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa de frysta bananskivorna i en matberedare eller med stavmixer till en slät smet. Den kommer att ha glasskonsistens.
  2. Tillsätt därefter vaniljpulver, havregryn och jordnötssmör. Mixa lite till tills den blir helt slät.
  3. Sen är det bara att servera i en skål eller ett glas och garnera med det du gillar! 🙂
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa de frysta bananskivorna i en matberedare eller med stavmixer till en slät smet. Den kommer att ha glasskonsistens.
  2. Tillsätt därefter vaniljpulver, havregryn och jordnötssmör. Mixa lite till tills den blir helt slät.
  3. Sen är det bara att servera i en skål eller ett glas och garnera med det du gillar! 🙂
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara - h o b b y f o t o g r a f
7 years ago

Vad använder du för kamera? 🙂

Ofelia Strömberg
7 years ago

Åh detta ska testas i helgen!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?