Så här gör du:
- Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och chokladen i micro eller vattenbad. Blanda tills allt smält ordentligt.
- Häll över smöret och chokladen i en större bunke och tillsätt sedan farinsockret, kaffet och vaniljsocker. Vispa ihop tills allt blandat sig.
- Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en separat skål och häll sedan i detta i chokladsmeten. Blanda försiktigt och bara tills allt blandats.
- Tillsätt chokladknapparna eller den hackade chokladen och blanda försiktigt. Blandar du för mycket här så riskerar du att chokladen smälter.
- Fördela smeten i en muffinsform med muffinsformar (2/3 av formen) och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
- Medan muffinsarna svalnar kan du göra din frosting!
- Frosting: Lägg en tom skål i frysen så att den hinner bli riktigt kall medan du gör frostingens grund.
- I en kastrull lägger du smöret, vispgrädden, vaniljarom, farinsocker och salt. Värm upp och rör om hela tiden och låt sjuda i ca 4 minuter. Häll över smeten i den kalla skålen och ställ i kylskåpet.
- När smeten svalnat helt så kan du ta ut den från kylskåpet.
- Tillsätt hälften av florsockret och vispa kraftigt till en flufflig smet. Tillsätt sedan resten av florsockret under fortsatt vispning.
- Låt frostingen vila i kylskåpet bara några enstaka minuter innan du spritsar dina cupcakes för att få rätt konsistens. Den stelnar snabbt men om du låtit den stå för länge är det bara att ta ut en en liten stund och blanda med slickepott så mjuknar den igen.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
åh va gott!
De ser väldigt goda ut!
Var köper du chokladknapparna ifrån ?😋
Åh vad gott det ser ut! 🙂
Super mumsigt 😀
Mums!
Ser så gott ut
Visst gör det? 😍
Hej! Vilken sorts tyll använder du här? 😊
Hejhej! En stjärntyll, Wilton 1m 🥰
Tack för svar 🤩