Salty caramel and chocolate cupcakes

Det har ekat tomt på bloggen några dagar i streck nu och det för att jag har en lite större bakbeställning på g. Och eftersom det hela är en överraskning så sparar jag bilderna till efteråt! Igår blev jag iallafall sugen på dessa läckerheter – salty caramel and chocolate cupcakes. Mörk choklad och salt är ju en välkänd kombination och karamellen blir verkligen pricken över i:t. Det bästa med det här receptet är att de allra flesta saker har man ofta redan hemma. Receptet ger 10 läckra cupcakes!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Salty caramel and chocolate cupcakes

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
225 g smör
225 g mörk choklad
2,5 dl farinsocker
1 tsk bryggkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
4 rumstempererade ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,25 tsk bakpulver
120 g chokladknappar eller hackar choklad

Ingredienser (frosting):
115 g smör
1,25 dl vispgrädde
2 tsk vaniljarom
2,5 dl farinsocker
0,5 tsk salt
5-6 dl florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
225 g smör
225 g mörk choklad
2,5 dl farinsocker
1 tsk bryggkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
4 rumstempererade ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,25 tsk bakpulver
120 g chokladknappar eller hackar choklad

Ingredienser (frosting):
115 g smör
1,25 dl vispgrädde
2 tsk vaniljarom
2,5 dl farinsocker
0,5 tsk salt
5-6 dl florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och chokladen i micro eller vattenbad. Blanda tills allt smält ordentligt.
  3. Häll över smöret och chokladen i en större bunke och tillsätt sedan farinsockret, kaffet och vaniljsocker. Vispa ihop tills allt blandat sig.
  4. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en separat skål och häll sedan i detta i chokladsmeten. Blanda försiktigt och bara tills allt blandats.
  6. Tillsätt chokladknapparna eller den hackade chokladen och blanda försiktigt. Blandar du för mycket här så riskerar du att chokladen smälter.
  7. Fördela smeten i en muffinsform med muffinsformar (2/3 av formen) och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
  8. Medan muffinsarna svalnar kan du göra din frosting!
  9. Frosting: Lägg en tom skål i frysen så att den hinner bli riktigt kall medan du gör frostingens grund.
  10. I en kastrull lägger du smöret, vispgrädden, vaniljarom, farinsocker och salt. Värm upp och rör om hela tiden och låt sjuda i ca 4 minuter. Häll över smeten i den kalla skålen och ställ i kylskåpet.
  11. När smeten svalnat helt så kan du ta ut den från kylskåpet.
  12. Tillsätt hälften av florsockret och vispa kraftigt till en flufflig smet. Tillsätt sedan resten av florsockret under fortsatt vispning.
  13. Låt frostingen vila i kylskåpet bara några enstaka minuter innan du spritsar dina cupcakes för att få rätt konsistens. Den stelnar snabbt men om du låtit den stå för länge är det bara att ta ut en en liten stund och blanda med slickepott så mjuknar den igen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och chokladen i micro eller vattenbad. Blanda tills allt smält ordentligt.
  3. Häll över smöret och chokladen i en större bunke och tillsätt sedan farinsockret, kaffet och vaniljsocker. Vispa ihop tills allt blandat sig.
  4. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en separat skål och häll sedan i detta i chokladsmeten. Blanda försiktigt och bara tills allt blandats.
  6. Tillsätt chokladknapparna eller den hackade chokladen och blanda försiktigt. Blandar du för mycket här så riskerar du att chokladen smälter.
  7. Fördela smeten i en muffinsform med muffinsformar (2/3 av formen) och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
  8. Medan muffinsarna svalnar kan du göra din frosting!
  9. Frosting: Lägg en tom skål i frysen så att den hinner bli riktigt kall medan du gör frostingens grund.
  10. I en kastrull lägger du smöret, vispgrädden, vaniljarom, farinsocker och salt. Värm upp och rör om hela tiden och låt sjuda i ca 4 minuter. Häll över smeten i den kalla skålen och ställ i kylskåpet.
  11. När smeten svalnat helt så kan du ta ut den från kylskåpet.
  12. Tillsätt hälften av florsockret och vispa kraftigt till en flufflig smet. Tillsätt sedan resten av florsockret under fortsatt vispning.
  13. Låt frostingen vila i kylskåpet bara några enstaka minuter innan du spritsar dina cupcakes för att få rätt konsistens. Den stelnar snabbt men om du låtit den stå för länge är det bara att ta ut en en liten stund och blanda med slickepott så mjuknar den igen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia Eklund
9 years ago

åh va gott!

JUNITJEJ
9 years ago

De ser väldigt goda ut!

Anonymous
9 years ago

Var köper du chokladknapparna ifrån ?😋

Anonymous
9 years ago

Åh vad gott det ser ut! 🙂

ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Super mumsigt 😀

Anonymous
9 years ago

Mums!

Elsa Winnerstam
Elsa Winnerstam
2 years ago

Ser så gott ut

Angelica Larsson
Angelica Larsson
2 years ago

Hej! Vilken sorts tyll använder du här? 😊

Angelica Larsson
Angelica Larsson
Svara till  camillahamid
2 years ago

Tack för svar 🤩

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?