Chokladfondant har varit ett bakverk som skrämt mig lite sen en lång tid tillbaka. Jag hade föreställningen om att det var något super avancerat eftersom att det ofta serveras på fina restauranger. När jag bakade den här chokladfondanten för första gången var jag beredd på att misslyckas men sedan dess har jag bakat den tre dagar i rad!
Jag är helt såld på chokladfondant. Det är så enkelt och smakar så himla gott med en kula glass till. Det är bara några få tips man bör tänka på när man gör chokladfondant för att inte misslyckas:
– se till att vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
– sikta ner de torra ingredienerna.
– blanda inte för kraftigt eller för mycket när du tillsätter vetemjöl, smör och choklad, då kommer du inte få den där kladdiga insidan som är karakteristiskt för en chokladfondant.
– smöra och mjöla formarna noga så att du får ut chokladfondanten snyggt sen.
– håll koll på tiden och pröva dig fram! i min ugn behöver jag bara ha dem inne i 8 minuter för att få dem helt perfekta men det kan skilja sig från ugn till ugn.
En annan sak som jag verkligen älskar med chokladfondant är att du kan förbereda den kvällen innan. Bara att göra smeten och fylla formarna. Plasta in dem och ta fram och grädda när det passar dig 🙂
Jag valde att tillsätta dulche de leche i mitten på varje chokladfondant och det blir verkligen en drömgod upplevelse. Receptet nedan utan dulche de leche är alltså grundreceptet för chokladfondant och ger 3 stycken.
Låter så galet gott, ju!! 😀
Åh, mums vad gott! Låter helt perfekt! 😀
Kan man mjöla formarna med kakao istället för mjöl?
ja det går bra 😊
Låter så galet gott, ju!! 😀
Himmelskt gott ser det ut!
Tack 😊🌸
åh vad de ser gott ut 🙂