Schweizernötpaj

Okej om vi ska snacka Marabou-favoriter så har jag alltid haft två stycken all timers som jag inte kan leva utan: Schweizernöt och Daim. Igår så bakade jag med den ena av dem och det blev en supergod chokladpaj med en mjuk chokladtryffelfyllning med just schweizernötchokladen.
Att smaksätta bakverk med sitt favoritgodis eller choklad är verkligen ett perfekt sätt att avnjuta sitt lördagsgodis på.
Serves 7.
Ingredients (pie shell):
0.5 cups flour
0.25 cups of cocoa
1 dl powdered sugar
75 g cold butter
1 egg yolk

Do this:
1. Mix all dry ingredients in a bowl. Then add the butter and chop together.
2. Have then in the egg and work quickly into a dough.
3. Preheat the oven to 392 F and let the dough rest in the refrigerator while your oven is getting warm.
4. Press the dough into a pie dish or baking pan with removable edges. Prick the bottom with a fork and let the shell bake in the middle of the oven for about 25 minutes.
5. Let the shell cool completely before filling it. Meanwhile, you can make the filling.

Ingredients (filling):
200 g milk chocolate with hazelnut
100 g dark chocolate (at least 50% cocoa content)
1,25 cups whipping cream

possibly crushed hazelnut for garnish

Do this:
1. Roughly chop the two chocolates and place in a heatproof bowl.
2. Heat the cream in a saucepan and remove from the heat as soon as you see that it is about to boil. Pour the cream over the chocolate and mix gently until all the chocolate is melted completely into the whipped cream.
3. Put the bowl in the refrigerator until the filling thickens a bit before you pour it in your pie crusts.
4. Let your pie in the refrigerator until the filling has reached a firm consistency. Finish off with garnish.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Schweizernötpaj

Portioner: 7

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 dl florsocker
75 g kallt smör
1 äggula

Ingredienser (fyllning):
200 g schweizernötchoklad
100 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
3 dl vispgrädde
eventuellt hasselnötskross till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 7st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 dl florsocker
75 g kallt smör
1 äggula

Ingredienser (fyllning):
200 g schweizernötchoklad
100 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
3 dl vispgrädde
eventuellt hasselnötskross till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade receptet i en form på 20 cm i diameter.

  1. Pajskal: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter smöret och hacka samman.
  2. Ha sedan i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen vila i kylen tills ugnen värmts upp.
  4. Tryck ut degen i en pajform eller en bakform med avtagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och låt skalen gräddas i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Låt skalet svalna helt innan du fyller det. Under tiden kan du göra fyllningen.
  6. Fyllning: Grovhacka de båda chokladsorterna och lägg i en värmetålig skål.
  7. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den är påväg att börja bubbla. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt tills alla chokladbitar smält in helt i vispgrädden.
  8. Ställ skålen i kylskåpet tills dess att fyllningen tjocknat lite innan du häller ner den i ditt pajskal.
  9. Låt din paj stå i kylskåpet tills fyllningen fått en fast konsistens. Avsluta med att eventuellt garnera med hasselnötskross.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade receptet i en form på 20 cm i diameter.

  1. Pajskal: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter smöret och hacka samman.
  2. Ha sedan i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen vila i kylen tills ugnen värmts upp.
  4. Tryck ut degen i en pajform eller en bakform med avtagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och låt skalen gräddas i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Låt skalet svalna helt innan du fyller det. Under tiden kan du göra fyllningen.
  6. Fyllning: Grovhacka de båda chokladsorterna och lägg i en värmetålig skål.
  7. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den är påväg att börja bubbla. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt tills alla chokladbitar smält in helt i vispgrädden.
  8. Ställ skålen i kylskåpet tills dess att fyllningen tjocknat lite innan du häller ner den i ditt pajskal.
  9. Låt din paj stå i kylskåpet tills fyllningen fått en fast konsistens. Avsluta med att eventuellt garnera med hasselnötskross.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Åh jisses vad gott!

Silja
7 years ago

Verkar helt underbar!

Fatima
7 years ago

OMG SÅ GOTTTT

Ida
Ida
7 years ago

MUMS säger jag bara 😀

Imorgon kommer jag ha en veckans blogg tävling uppe och de skulle va kul om du ville vara med 😀

Anonymous
7 years ago

Åh wow, den ser helt livsfarligt god ut =)

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?