Schweizernötpaj

Okej om vi ska snacka Marabou-favoriter så har jag alltid haft två stycken all timers som jag inte kan leva utan: Schweizernöt och Daim. Igår så bakade jag med den ena av dem och det blev en supergod chokladpaj med en mjuk chokladtryffelfyllning med just schweizernötchokladen.
Jag bakade receptet i en form på 20 cm i diameter och det räcker till 7 lagom stora bitar. Att smaksätta bakverk med sitt favoritgodis eller choklad är verkligen ett perfekt sätt att avnjuta sitt lördagsgodis på.
 
Ingredienser (pajskal):
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 dl florsocker
75 g kallt smör
1 äggula
 
Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter smöret och hacka samman.
2. Ha sedan i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen vila i kylen tills ugnen värmts upp.
4. Tryck ut degen i en pajform eller en bakform med avtagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och låt skalen gräddas i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
5. Låt skalet svalna helt innan du fyller det. Under tiden kan du göra fyllningen.
 
Ingredienser (fyllning):
200 g schweizernötchoklad
100 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
3 dl vispgrädde
 
eventuellt hasselnötskross till garnering
 
Gör såhär:
1. Grovhacka de båda chokladsorterna och lägg i en värmetålig skål.
2. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den är påväg att börja bubbla. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt tills alla chokladbitar smält in helt i vispgrädden.
3. Ställ skålen i kylskåpet tills dess att fyllningen tjocknat lite innan du häller ner den i ditt pajskal.
4. Låt din paj stå i kylskåpet tills fyllningen fått en fast konsistens. Avsluta med att eventuellt garnera med hasselnötskross.
 
 
Serves 7.
 
Ingredients (pie shell):
0.5 cups flour
0.25 cups of cocoa
1 dl powdered sugar
75 g cold butter
1 egg yolk

Do this:
1. Mix all dry ingredients in a bowl. Then add the butter and chop together.
2. Have then in the egg and work quickly into a dough.
3. Preheat the oven to 392 F and let the dough rest in the refrigerator while your oven is getting warm.
4. Press the dough into a pie dish or baking pan with removable edges. Prick the bottom with a fork and let the shell bake in the middle of the oven for about 25 minutes.
5. Let the shell cool completely before filling it. Meanwhile, you can make the filling.

Ingredients (filling):
200 g milk chocolate with hazelnut
100 g dark chocolate (at least 50% cocoa content)
1,25 cups whipping cream

possibly crushed hazelnut for garnish

Do this:
1. Roughly chop the two chocolates and place in a heatproof bowl.
2. Heat the cream in a saucepan and remove from the heat as soon as you see that it is about to boil. Pour the cream over the chocolate and mix gently until all the chocolate is melted completely into the whipped cream.
3. Put the bowl in the refrigerator until the filling thickens a bit before you pour it in your pie crusts.
4. Let your pie in the refrigerator until the filling has reached a firm consistency. Finish off with garnish.

Prenumerera
Notis om
guest
5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Åh jisses vad gott!

Silja
4 år sedan

Verkar helt underbar!

Fatima
4 år sedan

OMG SÅ GOTTTT

Ida
Ida
4 år sedan

MUMS säger jag bara 😀

Imorgon kommer jag ha en veckans blogg tävling uppe och de skulle va kul om du ville vara med 😀

Anonym
4 år sedan

Åh wow, den ser helt livsfarligt god ut =)

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x