Hälsosam cookie cake

Mina vänner känner mig alltför väl haha. Fick denna underbart fina och klockrena tårtspade från en av mina närmaste vänner. Det roliga är att jag kollat på denna ett flertal gånger men avstått för att jag försöker att inte köpa massor med saker till köket. Det verkar dock som att denna var menad för mig haha. Tusen tack älskade vän!
Måndag betyder som vanligt att jag delar med mig av ett hälsosammare recept här på bloggen och denna gång blir det lite av en fortsättning på mina hälsosamma chocolate chip cookies. Denna underbart mjuka och goda cookie cake är det ultimata måndagsfikat. Till den serverade jag en syrlig hallonsås som enbart är gjort på hallon som jag kokat ihop med lite citronsaft.
Denna kaka är vegansk och fritt från vitt socker. Jag hade havregryn i min men för en helt glutenfri kaka kan du byta ut det mot samma mängd kokosflingor.
Monday means as usual that I share with you a healthier recipe on the blog and this time it will be a bit of a continuation of my healthy chocolate chip cookies. This wonderfully soft and delicious cookie cake is the ultimate coffee break for a Monday. It is served with a tart raspberry sauce that is made only of raspberries that I boiled together with a little lemon juice.

This cake is vegan and free of white sugar. I had mine made with oatmeal but for a completely gluten-free cake, you can replace it with the same amount of coconut flakes. I baked this recipe in a form that is about 20 cm in diameter and lasts for about 8 pieces.

Ingredients (healthy cookie cake):
1 jar of 400 g soaked chickpeas (240 g drained weight)
2 dl oatmeal (coconut flakes for gluten-free)
2 dl applesauce (check that it is organic and sugar free!)
3 teaspoons of coconut oil
1 tsp vanilla aroma
0.5 tsp baking powder (optional)
0.5 tsp baking soda (optional)
0.5 tsp salt
1 dl peanut butter
100g dark chocolate (at least 80% cocoa content)

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius and cover the baking form with baking paper.
2. Add all the ingredients except the dark chocolate and mix together until smooth with a hand blender.
3. Chop the dark chocolate coarsely. Put down half in the batter and fold gently until well distributed.
4. Spread the batter in the baking form and bake in middle of oven for about 30 minutes.
5. Sprinkle the rest of the dark chocolate just after removing the cake from the oven. The cake can be eaten hot or cold.

Ingredients (raspberry sauce):
150 g frozen raspberries
1 tablespoon lemon juice

Do this:
1. Boil the raspberries and lemon juice in a saucepan until the raspberries dissolve completely. Help with a spoon to mash the raspberries.
2. Strain the raspberry sauce so you get rith of all the seeds. Pour into a bowl and serve hot or cold.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hälsosam cookie cake

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (hälsosam cookie cake):
1 burk à 400 g blötlagda kikärtor (240 g avrunnen vikt)
2 dl havregryn (kokosflingor för glutenfritt)
2 dl äppelmos (kolla att den är ekologisk och sockerfri!)
3 tsk kokosolja
1 tsk vaniljarom
0,5 tsk bakpulver (kan uteslutas)
0,5 tsk bikarbonat (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
1 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)

Ingredienser (hallonsås):
150 g frysta hallon
1 msk citronsaft

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (hälsosam cookie cake):
1 burk à 400 g blötlagda kikärtor (240 g avrunnen vikt)
2 dl havregryn (kokosflingor för glutenfritt)
2 dl äppelmos (kolla att den är ekologisk och sockerfri!)
3 tsk kokosolja
1 tsk vaniljarom
0,5 tsk bakpulver (kan uteslutas)
0,5 tsk bikarbonat (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
1 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)

Ingredienser (hallonsås):
150 g frysta hallon
1 msk citronsaft

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Det här receptet bakade jag i en form som är ca 20 cm i diameter.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakform med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla ingredienser förutom den mörka chokladen och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.
  3. Hacka den mörka chokladen grovt. Lägg ner hälften i smeten och vänd försiktigt tills den fördelat sig väl.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Strö på resten av den mörka chokladen precis när du tagit ut kakan från ugnen. Kan ätas varm eller kall.
  6. Hallonsås: Koka upp hallonen och citronsaften i en kastrull tills hallonen löst upp sig helt. Hjälp till med en sked för att mosa hallonen.
  7. Sila hallonsåsen så du blir av med hallonkärnor. Häll över i en skål och servera kall eller varm.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Det här receptet bakade jag i en form som är ca 20 cm i diameter.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakform med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla ingredienser förutom den mörka chokladen och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.
  3. Hacka den mörka chokladen grovt. Lägg ner hälften i smeten och vänd försiktigt tills den fördelat sig väl.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Strö på resten av den mörka chokladen precis när du tagit ut kakan från ugnen. Kan ätas varm eller kall.
  6. Hallonsås: Koka upp hallonen och citronsaften i en kastrull tills hallonen löst upp sig helt. Hjälp till med en sked för att mosa hallonen.
  7. Sila hallonsåsen så du blir av med hallonkärnor. Häll över i en skål och servera kall eller varm.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Vilken härlig blogg du har! Som ett tips så kan man också köpa ren havre och då blir receptet glutenfritt!

Fatima
7 years ago

Denna ska jag definitiv prova

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?