


När solen tittade fram i lördags så fick insåg jag hur mycket jag saknar sommaren! Såhär i början på våren så blir man ju grundlurad vart och vartannan dag när solen tittar fram en dag för att efterföljas av en dag med frost och kyla. Varje årstid har sin charm men jag tröttnar ganska snabbt på vintern haha!
Hursomhelst så får sommaren iallafall lov att kika fram genom mina bakverk. Igår bakade jag dessa saftiga morotscupcakes med vit choklad och creame cheese frosting som dekorerades med vackra bär. Receptet hittar ni som vanligt nedan och räcker till 8 stycken.
Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
1 dl pecannötter (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 dl neutral olja (t.ex raps- eller matolja)
2 finrivna morötter
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Tillsätt kanel, vaniljsocker och kardemumma och vispa lite till.
4. Mixa pecannötterna till fina smulor och blanda ihop med vetemjöl och bakpulver. Vänd ner detta i äggsmeten.
5. Ha slutligen i oljan och de finrivna morötterna. Blanda ihop till en jämn smet.
6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen eller tills de fått fin färg och är helt genomgräddade. Låt svalna helt innan du har på frosting.
Ingredienser (vit choklad- och färskostfrosting):
1,5 dl vispgrädde
100 g färskost
75 g vit choklad
Rivet limeskal och färska bär till garnering
Gör såhär:
1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad, låt svalna.
2. Vispa upp grädden men inte för hårt vispat, du behöver ha marginal för att kunna vispa ner övriga ingredienser.
3. Tillsätt färskost och smält vit choklad och vispa ihop till en fluffig smet.
4. Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med rivet limeskal och färska bär!
—-
I realized how much I’ve been missing summer when the sun peeked out this passed Saturday. Every season has its charm but I get tired pretty quickly of the winter haha!
So while I wait for warmer weather I’ll just have to recreate my favourite season through my pastries. Yesterday I baked these juicy carrot cupcakes with white chocolate and creame cheese frosting decorated with beautiful berries. The recipe can be found as usual below and serves 8 cupcakes. Ingredients (muffins):
2 eggs
2 dl granulated sugar
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon vanilla
1 tsp cardamom
2 dl flour
1 dl pecans (optional)
2 teaspoons baking powder
1 dl neutral oil (eg rapeseed or cooking oil)
2 shredded carrots Do this:
1. Preheat the oven to 150 degrees celsius.
2. Beat eggs and sugar white and fluffy.
3. Add the cinnamon, vanilla sugar and cardamom and whisk a little more.
4. Mix the pecans to fine crumbs and mix together with the flour and baking powder. Fold in to the egg mixture.
5. Finally add in the oil and shredded carrots. Mix together until smooth.
6. Distribute the batter into muffin cups and bake for about 20 minutes in the middle of the oven, or until nicely browned and fully baked. Let cool completely before you put on the frosting. Ingredients (white chocolate and cream cheese frosting):
1.5 dl whipping cream
100 g of cream cheese
75 g white chocolate Grated lime zest and fresh berries for garnish Do this:
1. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath, let cool.
2. Whip the cream but not too hard whipped, you need to have margin to whisk in the remaining ingredients.
3. Add the cream cheese and melted white chocolate and whisk together into a fluffy batter.
4. Pipe the frosting onto your cupcakes and decorate with grated lime zest and fresh berries!
So while I wait for warmer weather I’ll just have to recreate my favourite season through my pastries. Yesterday I baked these juicy carrot cupcakes with white chocolate and creame cheese frosting decorated with beautiful berries. The recipe can be found as usual below and serves 8 cupcakes. Ingredients (muffins):
2 eggs
2 dl granulated sugar
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon vanilla
1 tsp cardamom
2 dl flour
1 dl pecans (optional)
2 teaspoons baking powder
1 dl neutral oil (eg rapeseed or cooking oil)
2 shredded carrots Do this:
1. Preheat the oven to 150 degrees celsius.
2. Beat eggs and sugar white and fluffy.
3. Add the cinnamon, vanilla sugar and cardamom and whisk a little more.
4. Mix the pecans to fine crumbs and mix together with the flour and baking powder. Fold in to the egg mixture.
5. Finally add in the oil and shredded carrots. Mix together until smooth.
6. Distribute the batter into muffin cups and bake for about 20 minutes in the middle of the oven, or until nicely browned and fully baked. Let cool completely before you put on the frosting. Ingredients (white chocolate and cream cheese frosting):
1.5 dl whipping cream
100 g of cream cheese
75 g white chocolate Grated lime zest and fresh berries for garnish Do this:
1. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath, let cool.
2. Whip the cream but not too hard whipped, you need to have margin to whisk in the remaining ingredients.
3. Add the cream cheese and melted white chocolate and whisk together into a fluffy batter.
4. Pipe the frosting onto your cupcakes and decorate with grated lime zest and fresh berries!
Super mumsigt!
mumms
Gud vad gott dt ser ut mumsss
Behöver dessa förvaras i kyl?
Hejhej, förvaras svalt och bäst i kylen ☺️
Hej! Hur kan man göra om man vill ha frostingen som fyllning på insidan istället?
Hejhej! Du kan gröpa ett litet hål i cupcaken och sedan spritsa in frostingen 🥰