Choco choc raspberry cake

Ledsen om jag förstör någons nyårslöfte nu men de är lite till för att brytas haha. När chokladbegäret går lite överstyr så blir det en sånhär tårta som bakas. En lyxig kladdkakebotten med chokladmousse, chokladglasyr, hallonsmörkräm och färska hallon. Så plocka fram springformen med diameter 22 cm, så kör vi igång!
Ingredients (cake base):
200g dark chocolate
200g butter
4 eggs
2 dl granulated sugar
2.5 dl all purpose flour
1 teaspoon baking powder

Do this:
1. Preheat the oven to 225 degrees celsius and grease your baking pan with butter.
2. Melt the butter in a saucepan along with the chocolate over low heat.
3. Beat the eggs and sugar porous in a bowl.
4. In another bowl, mix flour and baking powder thoroughly.
5. Pour the chocolate mixture into the egg and sugar mixture and whisk together. Add the flour mixture and fold gently until everything is well mixed.
6. Pour the batter into the baking pan and bake the cake in the middle of the oven for 12 minutes. Allow the cake to cool, and then put it in the fridge. Let the baking mold’s edges remain.

Ingredients (chocolate mousse):
200g dark chocolate
4 egg yolks
3 dl whipping cream

Do this:
1. Melt the chocolate over a water bath or in the microwave.
3. Mix one egg yolk at a time into the melted chocolate.
4. Whip the cream and add a little bit of cream at the time to the chocolate while whisking.
5. Pour the mixture over the chocolate cake and let stand in the fridge until the mousse has solidified completely or at least 4 hours.

Ingredients (chocolate icing):
50 g dark chocolate
25 g butter

Do this:
1. Melt chocolate and butter together in a saucepan. Let cool in the fridge and mix regularly. It is ready to be poured over the cake’s edges when it has started to thicken a little and is completely cold.
2. Remove the baking mold edges and put the glaze over the cake.

Ingredients (raspberry butter cream):
2 egg whites from large eggs
1 dl sugar (200 g)
125 g unsalted butter
75 g fresh raspberries
pink color gel

Do this:
1. Whisk the egg whites to stiff peaks in a heatproof bowl.
2. Fill a saucepan with water on which the bowl fits in and covers the opening completely. Boil the water and put on the bowl. Add the granulated sugar and beat with an electric whisk until the sugar crystals have melted completely. Remove the bowl from the heat and continue whisking until the bowl to cool.
3. Whisk in a little butter at a time and continue whisking until you get a fluffy butter cream.
4. Use a fine sieve and squeeze the raspberries against it and add the juice to the butter cream. Be sure to scrape the bottom! Whip the butter cream some more until everything is well mixed. Add a bit of pink color gel if you like.
5. Pipe the butter cream on top of the cake.

Top with fresh raspberries!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Choco choc raspberry cake

Ingredienser

Ingredienser (botten):
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
3 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladglasyr):
50 g mörk choklad
25 g smör

Ingredienser (hallonsmörkräm):
2 stora äggvitor
1 dl strösocker (200 g)
125 g rumsvarmt osaltat smör
75 g färska hallon
rosa pastafärg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
3 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladglasyr):
50 g mörk choklad
25 g smör

Ingredienser (hallonsmörkräm):
2 stora äggvitor
1 dl strösocker (200 g)
125 g rumsvarmt osaltat smör
75 g färska hallon
rosa pastafärg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Sätt ugnen på 225 grader och smörj din bakform med smör.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen på låg värme.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke.
  4. I en annan bunke blandar du vetemjöl och bakpulver noga.
  5. Häll ner chokladsmeten i ägg- och socker blandningen och vispa ihop. Sikta sedan ner mjölet och vänd försiktigt tills allt blandats väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 12 minuter. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Låt bakformens kanter vara kvar.
  7. Chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
  8. Blanda ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
  9. Vispa upp grädden och vispa sedan ner lite av grädden i taget i chokladmoset.
  10. Häll smeten över chokladkakan och låt stå i kyl tills moussen stelnat helt eller i minst 4 timmar.
  11. Chokladglasyr: Smält chokladen och smöret tillsammans i en kastrull. Låt svalna i kyl och blanda med jämna mellanrum. Den är klar att hällas över kakans kanter när den börjat tjockna lite och är helt kall.
  12. Ta bort bakformens kanter och ringa glasyren över kakan.
  13. Hallonsmörkräm: Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  14. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skolen. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  15. Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm. 4. Ta fram en finmaskig sil och pressa hallonen mot den så att saften kommer ner i smörkrämen. Glöm inte att skrapa av botten! Vispa lite till tills allt blandats väl, oroa dig inte om smörkrämen skär sig, bara att fortsätta vispa så har den snart blivit fin och slät igen. Ha även i lite rosa pastafärg för en starkare färg!
  16. Spritsa smörkrämen uppepå tårtan.
  17. Toppa med färska hallon!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Sätt ugnen på 225 grader och smörj din bakform med smör.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen på låg värme.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke.
  4. I en annan bunke blandar du vetemjöl och bakpulver noga.
  5. Häll ner chokladsmeten i ägg- och socker blandningen och vispa ihop. Sikta sedan ner mjölet och vänd försiktigt tills allt blandats väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 12 minuter. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Låt bakformens kanter vara kvar.
  7. Chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad eller i micro.
  8. Blanda ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
  9. Vispa upp grädden och vispa sedan ner lite av grädden i taget i chokladmoset.
  10. Häll smeten över chokladkakan och låt stå i kyl tills moussen stelnat helt eller i minst 4 timmar.
  11. Chokladglasyr: Smält chokladen och smöret tillsammans i en kastrull. Låt svalna i kyl och blanda med jämna mellanrum. Den är klar att hällas över kakans kanter när den börjat tjockna lite och är helt kall.
  12. Ta bort bakformens kanter och ringa glasyren över kakan.
  13. Hallonsmörkräm: Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  14. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skolen. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  15. Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm. 4. Ta fram en finmaskig sil och pressa hallonen mot den så att saften kommer ner i smörkrämen. Glöm inte att skrapa av botten! Vispa lite till tills allt blandats väl, oroa dig inte om smörkrämen skär sig, bara att fortsätta vispa så har den snart blivit fin och slät igen. Ha även i lite rosa pastafärg för en starkare färg!
  16. Spritsa smörkrämen uppepå tårtan.
  17. Toppa med färska hallon!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Märta
8 years ago

Eller tror du att det skulle fungera lika bra med en rosa typisk frosting gjord på Philadelphia & florsocker? 🙂 det har jag nämligen gjort fler gånger så det skulle gå snabbare och vara aningen lättare 🙂

a n n i k a
8 years ago

Mumsigt 😀 Så fin tårta!

Anonymous
8 years ago

Gud vad duktig du är, Den är ju jätte fin.:)

Märta
8 years ago

Hej igen hihi 🙂
Kan man sila & förbereda hallonen till smörkrämen dagen innan? ?
Hinner nämligen inte göra hela tårtan på samma dag, utan tänkte göra botten + mousse dagen innan. Skulle vara skönt att ha även hallonen klara dagen innan hehe, så att "hallonpuren" alltså är klar att ha i när smörkrämen ska göras.

Zara
8 years ago

Men gud så gott det ser ut!

Märta
8 years ago

Hej!! Denna ser väldans god ut får jag säga 🙂 Undrar bara om chokladbottnen är som en brownie i konsistensen eller mer som en sockerkaka/kärleksmums (mer smulig & "muffinsig" alltså)?

Anonymous
8 years ago

Wow, vad duktig du är!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?