


Som barn gjorde min mamma alltid en marockansk juice med rivna morötter, apelsinjuice, kanel och socker. Det va bland det bästa jag visste! Dessa ljuvliga morotstryfflar är lite av en hyllning till det barndomsminnet men utan vitt socker såklart. Lite som morotskaka utan vitt socker och lite som apelsinchoklad utan choklad men med samma tillfredsställelse. Det här receptet ger 18 stycken morotstryfflar.
Ingredienser (morotstryfflar):
2 stora finrivna morötter
3 dl kokosflingor
1,5 dl jordnötssmör (annat nötsmör går också bra)
8 urkärnade mjuka dadlar
rivet skal från en apelsin
1 tsk kanel
kokosflingor till garnering
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa till en formbar smet med hjälp av en stavmixer. Smeten kan verka lite torr när du precis börjat mixa men morötterna kommer snart att frigöra vätska och då kommer smeten blir perfekt.
2. Rulla smeten till 18 jämnstor bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Kan ätas direkt och förvaras i kylskåpet.
—
As a child, my mom always made me this Moroccan juice with grated carrots, orange juice, cinnamon and sugar. It was among the best things I knew back then! These lovely carrot truffles are a bit of a tribute to that childhood memory but without white sugar of course. A bit like carrot cake without white sugar and a little like orange chocolate without chocolate but with the same satisfaction. This recipe gives 18 pieces of carrot truffles.
Ingredients (carrot truffles):
2 large finely shredded carrots
3 dl coconut flakes
1.5 dl peanut butter (other nut butters are also welcome)
8 pitted soft dates
grated zest of one orange
1 teaspoon cinnamon coconut flakes for garnish Do this:
1. Place all ingredients in a bowl and mix to a moldable batter using a hand blender. The batter may seem a bit dry when you just start to mix the carrots but will soon release the liquid and then the batter will be perfect.
2. Roll the batter into 18 evenly sized balls and roll them in coconut flakes. They can be eaten immediately or stored in the refrigerator.
2 large finely shredded carrots
3 dl coconut flakes
1.5 dl peanut butter (other nut butters are also welcome)
8 pitted soft dates
grated zest of one orange
1 teaspoon cinnamon coconut flakes for garnish Do this:
1. Place all ingredients in a bowl and mix to a moldable batter using a hand blender. The batter may seem a bit dry when you just start to mix the carrots but will soon release the liquid and then the batter will be perfect.
2. Roll the batter into 18 evenly sized balls and roll them in coconut flakes. They can be eaten immediately or stored in the refrigerator.
Hej detta låter jättesmarrigt!! Ska prövas!!! Men marockansk juice låterväldigt gott det med, vill gärna ha recept på det.
Det låter riktigt gott. Du kommer med så bra tips hela tiden tycker jag. 🙂
Vad glad jag blir att du uppskattar mina tips, tack! 🙂
Lät verkligen spännande och gott 🙂
Älskar morötter så detta måste jag ju testa!
Så väldigt inspirerande! Tack för att du delar med dig av vackra bilder och inspirerande text.
Kram
Tack själv för din fina kommentar 🙂
Num num
Vad gott 😀
Det låter fantastiskt gott! Ska verkligen försöka mig på dessa någon gång.
Åh vad gott det låter! 🙂