Morotstryfflar

Som barn gjorde min mamma alltid en marockansk juice med rivna morötter, apelsinjuice, kanel och socker. Det va bland det bästa jag visste! Dessa ljuvliga morotstryfflar är lite av en hyllning till det barndomsminnet men utan vitt socker såklart. Lite som morotskaka utan vitt socker och lite som apelsinchoklad utan choklad men med samma tillfredsställelse. Det här receptet ger 18 stycken morotstryfflar.
As a child, my mom always made me this Moroccan juice with grated carrots, orange juice, cinnamon and sugar. It was among the best things I knew back then! These lovely carrot truffles are a bit of a tribute to that childhood memory but without white sugar of course. A bit like carrot cake without white sugar and a little like orange chocolate without chocolate but with the same satisfaction. This recipe gives 18 pieces of carrot truffles.

Ingredients (carrot truffles):
2 large finely shredded carrots
3 dl coconut flakes
1.5 dl peanut butter (other nut butters are also welcome)
8 pitted soft dates
grated zest of one orange
1 teaspoon cinnamon

coconut flakes for garnish

Do this:
1. Place all ingredients in a bowl and mix to a moldable batter using a hand blender. The batter may seem a bit dry when you just start to mix the carrots but will soon release the liquid and then the batter will be perfect.
2. Roll the batter into 18 evenly sized balls and roll them in coconut flakes. They can be eaten immediately or stored in the refrigerator.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Morotstryfflar

Portioner: 18

Ingredienser

2 stora finrivna morötter
3 dl kokosflingor
1,5 dl jordnötssmör (annat nötsmör går också bra)
8 urkärnade mjuka dadlar
rivet skal från en apelsin
1 tsk kanel
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 18st

Ingredienser

2 stora finrivna morötter
3 dl kokosflingor
1,5 dl jordnötssmör (annat nötsmör går också bra)
8 urkärnade mjuka dadlar
rivet skal från en apelsin
1 tsk kanel
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa till en formbar smet med hjälp av en stavmixer. Smeten kan verka lite torr när du precis börjat mixa men morötterna kommer snart att frigöra vätska och då kommer smeten blir perfekt.
  2. Rulla smeten till 18 jämnstor bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Kan ätas direkt och förvaras i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa till en formbar smet med hjälp av en stavmixer. Smeten kan verka lite torr när du precis börjat mixa men morötterna kommer snart att frigöra vätska och då kommer smeten blir perfekt.
  2. Rulla smeten till 18 jämnstor bollar och rulla dem sedan i kokosflingor. Kan ätas direkt och förvaras i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
8 years ago

Hej detta låter jättesmarrigt!! Ska prövas!!! Men marockansk juice låterväldigt gott det med, vill gärna ha recept på det.

Hanna
8 years ago

Det låter riktigt gott. Du kommer med så bra tips hela tiden tycker jag. 🙂

Anonymous
8 years ago

Lät verkligen spännande och gott 🙂

Caroline
8 years ago

Älskar morötter så detta måste jag ju testa!

Jasmine
8 years ago

Så väldigt inspirerande! Tack för att du delar med dig av vackra bilder och inspirerande text.
Kram

Fatima
8 years ago

Num num

Anonymous
8 years ago

Vad gott 😀

Viktoria
8 years ago

Det låter fantastiskt gott! Ska verkligen försöka mig på dessa någon gång.

Linnéa - The Hungry Gosling
8 years ago

Åh vad gott det låter! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?