Banoffee Cupcakes

En av favoriterna här hemma är Banoffee pie. Jag har tagit fram en variant i cupcke format som består av en saftig bananmuffin med valnötter, fylld med karamell, toppad med grädde och kakao. En riktig dröm!
 
Denna vecka samarbetar jag med Mathem.se där jag har tagit fram 5 smarriga recept hos dem med färdiga inköpslistor. Ett av dem är detta recept! Gå bara in här, så kommer ni till samma recept hos dem med en färdigkomponerad inköpslista som ni kan klicka hem direkt och få levererad till dörren och sen är det bara att börja baka. Att beställa hem matvaror från internet är så skönt när man är mitt uppe i vardagsstressen!
 
Ingredienser (banoffee cupcakes):
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g rumsvarmt smör
3 st bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl valnötter
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
 
1 burk à 397 g karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
kakao
1 skivad banan
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker fluffigt.
3. Kör bananerna i en mixer. Tillsätt till smörfluffet tillsammans med äggen.
4. Grovhacka valnötterna.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål tillsammans med valnötterna och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt till en jämn smet.
5. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll varje form med ca 2/3 smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt muffinsarna svalna helt innan du fyller dem med karamelliserad mjölk.
7. För att fylla dina cupcakes, gröper du ut lite av mitten på muffinsen och fyller hålet med fyllning.
8. Vispa upp grädden och toppa dina cupcakes med den. Avsluta med att dekorera med bananskivor och lite kakao.
 
 
Ingredients (banoffee cupcakes):
1 dlgranulated sugar
2 dl powdered sugar
150 g room tempered butter
3 bananas
2 eggs
3 dl flour
1 dl walnuts
1 teaspoon baking soda
0.5 teaspoons ground cinnamon
0.5 teaspoon ground ginger

1 tin à 397 g caramelized milk
3 dl whipping cream
cocoa
1 sliced ​​banana

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celisus.
2. Beat the room tempered butter, granulated sugar and powdered sugar fluffy.
3. Run the bananas in a blender. Add to the butter batter with the eggs.
4. Coarsely chop the walnuts.
5. Mix together the dry ingredients in a separate bowl with the walnuts and the sieve into the batter. Turn gently until smooth.
5. Distribute muffin cases in a muffin pan and fill each case with about 2/3 batter.
6. Bake in middle of oven for about 30 minutes. Let the muffins cool completely before filling them with caramelized milk.
7. To fill your cupcakes, take out a bit of the middle of the cupcakes and fill the hole with filling.
8. Whip the cream and top your cupcakes with it. Finish by decorating with banana slices and some cocoa.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
4 år sedan

Åh gud vad gott!

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x