Vit saffranskladdkaka med hallongrädde

187 röster
saffranskladdkaka
Kladdig och god saffranskladdkaka med vit choklad och syrlig hallongrädde.

Det som gör att jag tycker om kladdkakor så mycket, förutom konsistensen, är att det är ett så sjukt tacksamt bakverk. Det kan varieras i det oändliga och passar att göra i nästintill alla smaker och utföranden. En favorit är denna saffranskladdkaka med vit choklad i smeten och en syrlig och god hallongrädde att servera till.

vitkladdkakasaffran

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar saffranskladdkaka.

Vit saffranskladdkaka

300 g vit choklad

225 g smör

3 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

2 paket saffran à 0,5 g

1 nypa salt

3 dl vetemjöl

4 ägg

florsocker att pudra med

Hallongrädde

100 g frysta hallon

3 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

https://www.youtube.com/watch?v=wm_dkB3WQcI&t=413s
I videon ovan visar jag och Antonija Mandir steg för steg hur man bakar vit saffranskladdkaka med hallongrädde.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar med hallongrädde.
  7. Mosa hallonen i en skål med en gaffel. Vispa upp grädde och vaniljsocker till mjuka toppar med elvisp. Vänd ner hallonmoset. Klart!

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan vegansk genom att byta ut vita chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och äggen mot 1 dl växtbaserad mjölkdryck (havre-, soja- eller kokosmjölk).

Prenumerera
Notis om
guest
18 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anneli
Anneli
10 månader sedan

Kan man inte smälta chokladen direkt i smöret?

Malin
Malin
9 månader sedan

Vad menas med hallongrädde? Finns det färdigt att köpa i butik?

Förstod nu att ingredienserna under är till hallongrädden. Vet inte hur man raderar kommentaren dock! 🙂

Last edited 9 månader sedan by Malin
Nina
Nina
9 månader sedan

Hur viktigt är det att den svalnar 4h i kylen? Går det att äta efter färre timmar?😅

Matilda
Matilda
9 månader sedan

Nu har jag bakat den och imorgon blir det smakprov!:)

Ellen
Ellen
8 månader sedan

Hej!
Hur länge håller sig kladdkakan i kylskåp? 🙂

Olivia
Olivia
8 månader sedan

Hej

Olivia
Olivia
8 månader sedan

Jag undrar om man ska ta en msk vaniljsocker eller 3 tsk vaniljsocker

Sara
Sara
8 månader sedan

Hej!
Jag förstår inte delen med chokladen och smöret. Smälter jag smöret och chokladen försig?

Elin
Elin
8 månader sedan

Det här blev så otroligt gott! Avnjöt den med familj som juldessert och det blev väldigt uppskattat! Jag hade även finrivet apelsinskal från en apelsin, tycker det passar så bra med saffran.

Idman
Idman
6 månader sedan

Kan man låta kladdkakan svalna i kylen i ba 1 timme eller måste det vara 4 timmar

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x