Vit saffranskladdkaka med hallongrädde

18 röster
saffranskladdkaka
Kladdig och god saffranskladdkaka med vit choklad och syrlig hallongrädde.

Det som gör att jag tycker om kladdkakor så mycket, förutom konsistensen, är att det är ett så sjukt tacksamt bakverk. Det kan varieras i det oändliga och passar att göra i nästintill alla smaker och utföranden. En favorit är denna saffranskladdkaka med vit choklad i smeten och en syrlig och god hallongrädde att servera till.

vitkladdkakasaffran

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar saffranskladdkaka.

Vit saffranskladdkaka

300 g vit choklad

225 g smör

3 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

2 paket saffran à 0,5 g

1 nypa salt

3 dl vetemjöl

4 ägg

florsocker att pudra med

Hallongrädde

100 g frysta hallon

3 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar med hallongrädde.
  7. Mosa hallonen i en skål med en gaffel. Vispa upp grädde och vaniljsocker till mjuka toppar med elvisp. Vänd ner hallonmoset. Klart!

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan vegansk genom att byta ut vita chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och äggen mot 1 dl växtbaserad mjölkdryck (havre-, soja- eller kokosmjölk).

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anneli
Anneli
12 dagar sedan

Kan man inte smälta chokladen direkt i smöret?

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x