Vit chokladkräm med ugnsbakad rabarber & knaprigt havresmul

Fotograf: Ulrika Pousette

En härligt fräsch och sötsyrlig vit chokladkräm med gräddfil, toppade med ugnsbakade vaniljrabarber och knaprigt havresmul. En ljuvligt somrig efterrätt som serveras i glas.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

vit chokladkräm rabarber havresmul

Vit chokladkräm med ugnsbakad rabarber & knaprigt havresmul

Portioner: 4

Ingredienser

Vit chokladkräm:
150 g vit choklad
3 dl gräddfil
1 msk vaniljsocker 

Ugnsbakade rabarber:
400 g rabarber
saften av 1 citron
0,75 dl strösocker

Havresmul:
50 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt

Dekoration: 
citronmeliss

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Vit chokladkräm:
150 g vit choklad
3 dl gräddfil
1 msk vaniljsocker 

Ugnsbakade rabarber:
400 g rabarber
saften av 1 citron
0,75 dl strösocker

Havresmul:
50 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt

Dekoration: 
citronmeliss

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vit chokladkräm: Grovhacka den vita chokladen och ha ner den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  2. Ta bort bunken från värmen och rör ner gräddfil och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet och fördela den i 4 glas.
  3. Ställ glasen i kylskåpet för att stelna i minst 1h men det går bra att förbereda redan kvällen innan man ska servera. Ju längre tid den får stå och gotta sig i kylen desto bättre men bara upp till 4 dagar.
  4. Ugnsbakade rabarber: Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skär rabarbern i 3 cm stora bitar. Lägg dem i en form. Pressa över citron och strö över socker. Blanda rund och fördela bitarna jämnt på plåten.
  6. Baka rabarbern i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du har den på krämen i glasen.
  7. Havresmul: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  8. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till smulet.
  10. Klicka ut och bre ut degen på plåten och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
  11. Låt svalna och smula sen degen med händerna.
  12. När alla komponenter svalnat och stelnat som det ska så är det bara att toppa den vita chokladkrämen i varje glas med rabarber och havresmul och lite citronmeliss om du vill.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vit chokladkräm: Grovhacka den vita chokladen och ha ner den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  2. Ta bort bunken från värmen och rör ner gräddfil och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet och fördela den i 4 glas.
  3. Ställ glasen i kylskåpet för att stelna i minst 1h men det går bra att förbereda redan kvällen innan man ska servera. Ju längre tid den får stå och gotta sig i kylen desto bättre men bara upp till 4 dagar.
  4. Ugnsbakade rabarber: Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skär rabarbern i 3 cm stora bitar. Lägg dem i en form. Pressa över citron och strö över socker. Blanda rund och fördela bitarna jämnt på plåten.
  6. Baka rabarbern i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du har den på krämen i glasen.
  7. Havresmul: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  8. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till smulet.
  10. Klicka ut och bre ut degen på plåten och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
  11. Låt svalna och smula sen degen med händerna.
  12. När alla komponenter svalnat och stelnat som det ska så är det bara att toppa den vita chokladkrämen i varje glas med rabarber och havresmul och lite citronmeliss om du vill.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn
Linn
8 months ago

Var kommer glasen på bilden ifrån? 😍 så vackra!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?