Vit choklad pannacotta med rabarber- och jordgubbskompott

Krämig vit choklad pannacotta, toppad med rabarber- och jordgubbskompott. Sommar i ett glas!

Den senaste månaden har jag gjort den här efterrätten minst 1 gång i veckan. Krämig vit chokladpannacotta med rabarber- och jordgubbskompott. Ett härligt och fräscht avslut på en middag och en väldigt tacksam efterrätt att förbereda redan kvällen innan. Söt och syrligt i en härlig sommardröm!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
vit choklad pannacotta

Vit choklad pannacotta med rabarber- och jordgubbskompott

Portioner: 6 små eller 4 stora

Ingredienser

Vit choklad pannacotta:
200 g vit choklad
1 dl strösocker
2 krm agar agar pulver
6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Rabarber- och jordgubbskompott:
150 g jordgubbar
150 g rabarber
2 krm agar agar
1 dl strösocker
Saft från 1 citron
0,5 dl vatten
färska jordgubbar & citronmeliss att garnera med.

Tips!

  • Gör efterrätten vegansk genom att byta ut vispgrädden och vit choklad mot växtbaserade motsvarigheter.
  • Efterrätten är glutenfri!

Dela receptet

Portioner: 6 små eller 4 storast

Ingredienser

Vit choklad pannacotta:
200 g vit choklad
1 dl strösocker
2 krm agar agar pulver
6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Rabarber- och jordgubbskompott:
150 g jordgubbar
150 g rabarber
2 krm agar agar
1 dl strösocker
Saft från 1 citron
0,5 dl vatten
färska jordgubbar & citronmeliss att garnera med.

TIPS!

  • Gör efterrätten vegansk genom att byta ut vispgrädden och vit choklad mot växtbaserade motsvarigheter.
  • Efterrätten är glutenfri!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pannacotta: Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Ställ åt sidan under tiden som du kokar pannacottan.
  2. Ha ner strösocker, agar agar pulver, vispgrädde och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på medelvärme i 3-4 minuter eller tills sockerkristallerna smält. Häll den varma pannacottasmeten över den finhackade vita chokladen. Rör om försiktigt med slickepott tills all choklad smält i pannacottasmeten.
  3. Häll upp pannacottan i glas och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du toppar med kombotten.
  4. Rabarber- och jordgubbskompott: Skär bort bladen från jordgubbarna, skär i mindre bitar. Tärna rabarbern. Ha ner rabarber- och jordgubbsbitarna i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till kompotten.
  5. Koka upp under omrörning på medelvärme tills sockerkristallerna smält och rabarberbitarna blivit mjuka. Ta bort kastrullen från värmen, häll över kompotten i en skål och låt svalna i rumstemperatur innan du toppar din pannacotta med den.
  6. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss. Servera direkt eller förvara efterrätten i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pannacotta: Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Ställ åt sidan under tiden som du kokar pannacottan.
  2. Ha ner strösocker, agar agar pulver, vispgrädde och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på medelvärme i 3-4 minuter eller tills sockerkristallerna smält. Häll den varma pannacottasmeten över den finhackade vita chokladen. Rör om försiktigt med slickepott tills all choklad smält i pannacottasmeten.
  3. Häll upp pannacottan i glas och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du toppar med kombotten.
  4. Rabarber- och jordgubbskompott: Skär bort bladen från jordgubbarna, skär i mindre bitar. Tärna rabarbern. Ha ner rabarber- och jordgubbsbitarna i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till kompotten.
  5. Koka upp under omrörning på medelvärme tills sockerkristallerna smält och rabarberbitarna blivit mjuka. Ta bort kastrullen från värmen, häll över kompotten i en skål och låt svalna i rumstemperatur innan du toppar din pannacotta med den.
  6. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss. Servera direkt eller förvara efterrätten i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
19 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anja
Anja
3 years ago

Hej! Kan man byta ut strösockret mot syltsocker i kompotten så att det håller sig lite längre ifall man vill göra kompotten några dagar innan för att förbereda?

Kelly
Kelly
3 years ago

Om jag ska göra 6 små hur många cl behöver varje glas vara

Kelly
Kelly
3 years ago

Hej! Om man förbereder kompotten kvällen innan kan man använda vanligt socker då.

Emelie
Emelie
3 years ago

Hej! Jag har massa gelatin pulver hemma måste göra slut, kan man ta det istället för agar agar? Och hur mkt isåfall?

Linnéa Ericson
Linnéa Ericson
3 years ago

Hej! Testade dessa i helgen, de blev väldigt goda men jag fick inte agar agar att stelna fullt ut. Det blev som en mousse i konsistensen, vet du vad det beror på?

Felicia
Felicia
Svara till  Linnéa Ericson
2 years ago

Samma här, undrar vad jag gjorde som blev tokigt🙈

Rashad
Rashad
3 years ago

Kan du filma för det recept ❤️

Alice
Alice
2 years ago

Kan man använda frysta jordgubbar och rabarber till kompotten?

Nathalie
Nathalie
2 years ago

Tror du att den här pannacottan går att spritsa som fyllning i en tårta? Försöker hitta pannacotta utan gelatin till tårtfyllning, inte det lättaste 😅

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Har gjort denna 2 gånger nu och så god men nu när ja gjorde den glömde jag chokladen så gjorde en sås I stället med choklad och grädde och hade till sen och de va också jätte gott

Marit
Marit
2 years ago

Hej,
Om man gör både pannacottan och kompotten dagen innan. Ska man då hälla på kompotten när den har svalnat eller strax innan man serverar den?

Ninwa
Ninwa
2 years ago

Vad kan man använda istället för agar agar? Tänkte bjuda på denna till sonens kalas.

Sofie
Sofie
2 years ago

Hej på påsen med agar agar står det att den inte tjocknar om man använder citrus? O att man ska lägga pulvret i kallt vatten o låta stå o sen koka upp innan man använder det? Ska man det eller du bara häller ner pulvret i kompotten direkt? Som du skriver att du gör🙈mvh sofie

Knut
Knut
2 years ago

Hur länge håller dem i kylen?

Tips!

  • Gör efterrätten vegansk genom att byta ut vispgrädden och vit choklad mot växtbaserade motsvarigheter.
  • Efterrätten är glutenfri!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?