Veganska marshmallows

Inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea

Att göra sitt eget godis är inte bara väldigt gott utan också väldigt enkelt. En av mina favoriter att göra hemma är egna marshmallows. Förutom att äta dem precis som dem är så är de dessutom väldigt roliga att baka med. T.ex dessa varm choklad cookies eller s’mores kladdkaka. Det bästa med just de här marshmallowsen är att de är veganska! Fluffiga, sockersöta och alla kan äta av dem.

Dessa marshmallows blir veganska tack vare kikärtsspadet och agar agar pulvret från Khoisan tea. Agar agar pulvret gör det enkelt att baka veganskt och gelatinfritt. Det finns att köpa på Ica Maxi, Ica Kvantum, Citygross, Mathem.se och Apotea.se. Med koden ”khoisan15” får du 15% på alla Khoisan Teas produkter (exkl. vaniljprodukterna) på Apotea.se fram till 12/8. Imorgon är alltså sista dagen som rabattkoden gäller, så skynda så att ni inte missar att ta del av det här fantastiska erbjudandet!

På min instagram @mykitchenstories.se hittar ni en video där jag visar steg för steg hur man gör dessa veganska och fluffiga marshmallows. Jag bakade mina i en liten rektangulär form med måtten 15×20 cm. 

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Veganska marshmallows

Portioner: 20

Ingredienser

2,5 dl kikärtsspad (finns i ca 2 tetrapack med blötlagda kikärtor)
1,5 dl vit sirap
1 msk flytande glykos
2 tsk Khoisan tea agar agar pulver
1 nypa Khoisan tea vaniljpulver
0,5 dl majsstärkelse
0,5 dl florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

2,5 dl kikärtsspad (finns i ca 2 tetrapack med blötlagda kikärtor)
1,5 dl vit sirap
1 msk flytande glykos
2 tsk Khoisan tea agar agar pulver
1 nypa Khoisan tea vaniljpulver
0,5 dl majsstärkelse
0,5 dl florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mät upp kikärtsspad, vit sirap, flytande glykos och agar agar pulver i en kastrull.
  2. Rör om och koka upp under konstant omrörning tills dess att den når 118 grader.
  3. Häll över smeten till en metallskål (gärna en som tillhör en köksassistent).
  4. Börja med att vispa upp den på låg värme tills att blandningen blivit vit.
  5. Tillsätt därefter vaniljpulver och fortsätt vispa smeten på hög hastighet tills skålen svalnat helt och du har en tjock, vit och kletig
    marshmallowsmet.
  6. Vill du ha marshmallowfluff så använder du den direkt som den är eller förvarar den i lufttät burk.
  7. Annars klär du din form med bakplåtspapper. Blandar ihop majsstärkelse och florsocker till en jämn pulverblandning och pudrar hela bakplåtspappret
    med den.
  8. Bre ut smeten i formen, pudra ovansidan av marshmallowsmeten med pulvret och låt den sedan stå i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten,
    och dela sedan upp den i bitar av önskar storlek och form.
  9. Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mät upp kikärtsspad, vit sirap, flytande glykos och agar agar pulver i en kastrull.
  2. Rör om och koka upp under konstant omrörning tills dess att den når 118 grader.
  3. Häll över smeten till en metallskål (gärna en som tillhör en köksassistent).
  4. Börja med att vispa upp den på låg värme tills att blandningen blivit vit.
  5. Tillsätt därefter vaniljpulver och fortsätt vispa smeten på hög hastighet tills skålen svalnat helt och du har en tjock, vit och kletig
    marshmallowsmet.
  6. Vill du ha marshmallowfluff så använder du den direkt som den är eller förvarar den i lufttät burk.
  7. Annars klär du din form med bakplåtspapper. Blandar ihop majsstärkelse och florsocker till en jämn pulverblandning och pudrar hela bakplåtspappret
    med den.
  8. Bre ut smeten i formen, pudra ovansidan av marshmallowsmeten med pulvret och låt den sedan stå i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten,
    och dela sedan upp den i bitar av önskar storlek och form.
  9. Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Terese
Terese
4 years ago

Hej! Min blandning blev mörk och började lukta bränt vid 102 grader trots att jag rörde hela tiden. Vad kan ha gått fel? Jag använde agavesirap istället för flytande glykos då jag inte hittade det på min lokala butik. Kan det ha gjort hela skillnaden?

Nova
Nova
3 years ago

Hej! Jag undrar hur länge de håller? Är det detsamma som köpta marshmallows?

Cissi
Cissi
2 years ago

När ska man ha i kikärtsspadet? Om jag vill ha äggvitor hur många ska jag ha då?

Kim
Kim
2 years ago

Behöver det vara en metallskål? Funkar inte i en Ankarsrum? 🤪

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?