Inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea
Att göra sitt eget godis är inte bara väldigt gott utan också väldigt enkelt. En av mina favoriter att göra hemma är egna marshmallows. Förutom att äta dem precis som dem är så är de dessutom väldigt roliga att baka med. T.ex dessa varm choklad cookies eller s’mores kladdkaka. Det bästa med just de här marshmallowsen är att de är veganska! Fluffiga, sockersöta och alla kan äta av dem.
Dessa marshmallows blir veganska tack vare kikärtsspadet och agar agar pulvret från Khoisan tea. Agar agar pulvret gör det enkelt att baka veganskt och gelatinfritt. Det finns att köpa på Ica Maxi, Ica Kvantum, Citygross, Mathem.se och Apotea.se. Med koden ”khoisan15” får du 15% på alla Khoisan Teas produkter (exkl. vaniljprodukterna) på Apotea.se fram till 12/8. Imorgon är alltså sista dagen som rabattkoden gäller, så skynda så att ni inte missar att ta del av det här fantastiska erbjudandet!
På min instagram @mykitchenstories.se hittar ni en video där jag visar steg för steg hur man gör dessa veganska och fluffiga marshmallows. Jag bakade mina i en liten rektangulär form med måtten 15×20 cm.
Författare: Camilla Hamid
Hej! Min blandning blev mörk och började lukta bränt vid 102 grader trots att jag rörde hela tiden. Vad kan ha gått fel? Jag använde agavesirap istället för flytande glykos då jag inte hittade det på min lokala butik. Kan det ha gjort hela skillnaden?
Det kan nog ha orsakat skillnaden då glykos och sirap har två helt olika egenskaper 🙂
Hej! Jag undrar hur länge de håller? Är det detsamma som köpta marshmallows?
När ska man ha i kikärtsspadet? Om jag vill ha äggvitor hur många ska jag ha då?
Hejhej, i början av receptet <3
Behöver det vara en metallskål? Funkar inte i en Ankarsrum? 🤪
Metall, glas eller sån plast som är i en ankarsrum funkar 🥰 Men inte en vanlig plastbunke, det kan gömma sig orenheter som förstör smeten ❤️