Vegansk sockerkaka

3 röster
vegansk sockerkaka
Inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea

Ni är många som efterfrågat fler veganska recept och eftersom att er önskan är min lag så har jag ordnat så att fler recept utan smör, ägg och mjölk finns på lager och kommer att publiceras framöver. Först på tur har vi vegansk sockerkaka. Den här veganska sockerkakan är oerhört saftig och god och bakas med Khoisan Teas äggersättare.

Äggersättaren är en ny produkt i Khoisan Teas sortiment som jag testat sedan en tid tillbaka i flera olika sorters mjuka kakor. Alltfrån cupcakes till rulltårtor, kladdkakor och såklart sockerkaka. Med Khoisan Teas äggersättare blir det enkelt att baka utan ägg. Khoisan Teas äggersättare kommer i pulverformat och 1 ägg motsvaras ungefär av 1 msk äggersättare som blandas ut med 2 msk vatten och sedan ner i den smet som man vill byta ut äggen i.

Khoisan Teas äggersättare är vegansk, glutenfri, laktos- och mjölkproteinfri. Och viktigast av allt – den ger en riktigt saftig och god vegansk sockerkaka! En perfekt ersättare för dig som vill baka utan ägg men fortfarande vill baka riktigt gott.

sockerkaka utan ägg
Äggersättaren innegåller lupinmjöl vilket gör den proteinrik. Förutom att baka med äggersättaren så funkar den även utmärkt att laga mat med, t. ex i en äggstanning till en matpaj.

Äggersättaren finns att köpa på alla matvarukedjor: ICA, Coop, Willys, Hemköp och Citygross. Den finns även Delitea.se där du just nu får 15% på hela Khoisan Teas sortiment om du anger koden CAMILLA15 i kassan (gäller till 7/8 – 2020).

Receptet bakas i en form som rymmer minst 1 liter och ger 10-12 bitar vegansk sockerkaka.

Ingredienser:

2 msk Khoisan Tea äggersättare

4 msk vatten

6 dl vetemjöl

1 msk Khoisan Tea bakpulver

2 dl strösocker

2 dl sojamjölk

2 dl rapsolja

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar vegansk sockerkaka.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör (behöver rymma minst 1 liter).
  2. Blanda ihop Khoisan Tea äggersättare med hälften av vattnet i en liten skål tills du får en tjock och klumpfri smet. Ha sedan i resten av vattnet. Ställ åt sidan.
  3. Ta fram två bunkar. I den ena blandar du ihop vetemjöl och Khoisan Tea bakpulver och i den andra blandar du ihop strösocker, sojamjölk och rapsolja.
  4. Blanda ner äggersättningsblandningen i bunken med strösocker, sojamjölk och rapsolja och rör sedan ner lite av mjölblandningen i taget under konstant omrörning tills du får en tjock och jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan på ett galler för att svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med växtbaserad vispgrädde och färska jordgubbar.

TIPS!

  • Gör din veganska sockerkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Filip
Filip
2 månader sedan

Kan man använda sig utav kikärtsspad (aquafab) istället för denna ägg ersättningen? Och isåfall hur mycket ska man ha 🙂

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x