Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienser till den varma chokladen i en skål. Du kan använda färdig varm choklad om du vill också. Ställ åt sidan.
- Smält den mörka chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt svalna lite innan du fördelar den i silikonformarna. Använd en pensel för att hela insidan av formen ska bli täckt i choklad. Vänd sedan silikonmattan fram och tillbaka i olika riktningar för att chokladen ska bli jämnt fördelad. Spara den choklad som blir över för att försegla halvorna senare.
- Ställ in silikonformen i kylskåpet i minst 20 minuter.
- Tryck ut skalen ur formarna försiktigt. Fyll hälften av skalen med varm choklad, marshmallows och annat som du tycker är gott. Själv tog jag polkagriskross.
- Nu är det dags att försluta halvorna så att du får varma chokladbomber. Lägg de tomma skalen över de fyllda så att du får en sfär. Det finns lite olika sätt att försegla dem på. En del tar hjälp av en varm tallrik eller en varm, torr stekpanna. Det är liiite risky i och med att chokladskalen är rätt tunna. Gör man dem tjockare finns det risk för att de inte öppnar upp sig ordentligt när man häller på den varma mjölken så jag tar istället hjälp av den överblivna smälta chokladen och stryker försiktigt över den på skarven mellan halvorna.
- När du stängt de varma chokladbomberna så behöver de stå i kylskåpet i minst 5-10 minuter innan du serverar dem.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Var kan man köpa gelatinfria marshmallows?
Hej Camilla! Var har du köp polkagriskäparna?
“Vad händer om man fyller runda skal av choklad med varm choklad, marshmallows och annat som man tycker är gott, sänker ner i en kopp och häller varm mjölk över” Man kan ju inte fylla en chokladsfär med varm choklad. Men man kan fylla en sfär varmchokladpulver/O’boy eller så. Det låter så fel i receptet.
Helt rätt haha! Jag som skrev tokigt. Tack för att du säger till ❤️
Kan man förvara dom i skafferiet en period?
Hejhej, det går jättebra! ☺️
Hej kan man använda annat än just silikonformar
Hejhej, silikonformar passar bäst till detta 😊
Hej, kan man ta smaksatt choklad (typ apelsin) som bas för sfärerna? Eller måste det vara “ren” choklad?
Hejhej, det funkar bra! ☺️