Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mjölk och yoghurt. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en rymlig bunke.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepott.
- Tillsätt smörmjölken i bunken och vänd ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med frosting.
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt svalna.
- Vispa ihop smör, färskost och kakao krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt smält choklad och vispa lite till.
- Ha till sist i florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock frosting med slickepott.
- Spritsa eller bre ut frostingen på kakan, dekorera med strössel. Servera direkt eller förvara övertäckt i kylskåpet. Kakan går bra att frysa in med frostingen på.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man ha mjölkchoklad istället för mörk?
Hejhej, det gåt fint! 😍