Vanessa Valderramas kyckling curry med ris

Kyckling curry med ris är en ljuvlig vardagsrätt med varma smaker.

Till varmrätt i avsnitt 3 av Halv åtta hos en Youtuber bjöd Vanessa Valderrama på en riktigt ljuvlig barndomsrätt som fick allas nostalgis att väckas. Även fast den är så god så är det lätt att glömma bort den. Men nu ska den lagas oftare hemma hos mig.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kyckling curry med ris

Vanessa Valderramas kyckling curry med ris

Portioner: 6

Ingredienser

6 portioner basmatiris
1 msk rapsolja
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
5 dl creme fraiche
2-4 msk curry (kör gärna 50/50 av vanlig curry & spicy curry)
Salt
Persilja till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

6 portioner basmatiris
1 msk rapsolja
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
5 dl creme fraiche
2-4 msk curry (kör gärna 50/50 av vanlig curry & spicy curry)
Salt
Persilja till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna kycklingen och stek den gyllene i en oljad stekpanna på hög värme.
  3. Tillsätt finhackad lök och strimlad paprika. Sänk till medelvärme och låt stekas till mjuka tillsammans med kycklingen.
  4. I en skål blandar du ihop creme fraiche med curry. Ha ner detta i stekpannan och låt koka upp. Salta efter egen smak.
  5. Servera med ris och njut!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna kycklingen och stek den gyllene i en oljad stekpanna på hög värme.
  3. Tillsätt finhackad lök och strimlad paprika. Sänk till medelvärme och låt stekas till mjuka tillsammans med kycklingen.
  4. I en skål blandar du ihop creme fraiche med curry. Ha ner detta i stekpannan och låt koka upp. Salta efter egen smak.
  5. Servera med ris och njut!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?