Ugnsbakade churros

Jag älskar verkligen churros men är, som ni kanske vet sedan tidigare, inte alls särskilt förtjust i att stå och fritera. Särskilt inte på sommaren haha. Men man kan njuta av ett par frasiga churros ändå, genom att baka de här goda varianterna som görs utan fritös och bakas i ugn istället.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Ugnsbakade churros

Portioner: 36

Ingredienser

2,5 dl vatten
125 g smör
2 msk brunt farinsocker strö
1 nypa äkta vaniljpulver
4,5 dl vetemjöl
3 stora, rumstempererade ägg
En blandning av 2 dl strösocker och 0,5 dl malen kanel att vända de färdiga churrosarna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 36st

Ingredienser

2,5 dl vatten
125 g smör
2 msk brunt farinsocker strö
1 nypa äkta vaniljpulver
4,5 dl vetemjöl
3 stora, rumstempererade ägg
En blandning av 2 dl strösocker och 0,5 dl malen kanel att vända de färdiga churrosarna i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Mät upp farinsocker, smör, vaniljpulver och vatten i en kastrull. Rör om under uppvärmning på medelvärme tills det smält ihop till en jämn
    blandning utan att koka.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite mjöl i taget under konstant omrörning med en balongvisp till en jämn och klumpfri smet.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör om med en träslev för att rosta degen bara precis tills degen börjat släppa från kanterna. Om degen är
    för lös kan du tillsätta 2-3 dl vetemjöl extra.
  5. Ta bort kastrullen från spisen.
  6. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt lite av dem i taget i kastrullen samtidigt som du rör om med träsleven tills du får en jämn och slät smet.
  7. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut churros på bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
  8. Grädda dina churros, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Rulla dem i socker- och kanelblandningen medan de fortfarande är varma.
  10. Låt dem svalna lite grann innan du serverar dem med t.ex nutella.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Mät upp farinsocker, smör, vaniljpulver och vatten i en kastrull. Rör om under uppvärmning på medelvärme tills det smält ihop till en jämn
    blandning utan att koka.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite mjöl i taget under konstant omrörning med en balongvisp till en jämn och klumpfri smet.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör om med en träslev för att rosta degen bara precis tills degen börjat släppa från kanterna. Om degen är
    för lös kan du tillsätta 2-3 dl vetemjöl extra.
  5. Ta bort kastrullen från spisen.
  6. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt lite av dem i taget i kastrullen samtidigt som du rör om med träsleven tills du får en jämn och slät smet.
  7. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut churros på bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
  8. Grädda dina churros, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Rulla dem i socker- och kanelblandningen medan de fortfarande är varma.
  10. Låt dem svalna lite grann innan du serverar dem med t.ex nutella.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.6 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Narjes
Narjes
3 years ago

Är de goda camilla??

Jag
Jag
Svara till  Narjes
3 years ago

Blev dem goda?

Agnes
Agnes
3 years ago

Blev jättegoda!🤩❤️
Föresten så har jag lyssnat på podden hundra gånger om! Vad hände, varför slutade ni bara så tvert? Iallafall så är jag även en trogen följare på din youtube-kanal och kollar på varje avsnitt!

Lovisa
Lovisa
2 years ago

Blir dom lika frasiga som när man friterar dom?:)

Shida
Shida
2 years ago

Kan man byta ut farinsockret till något annat?

Julia
Julia
2 years ago

Går dessa att göra glutenfria?

Karolina
Karolina
Svara till  camillahamid
1 year ago

Jag har gjort dem glutenfria. Blev bra. Tog samma mängd mjöl.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?