Receptet ger en ca 10 generösa bitar tropisk pavlova med kokosmousse och passionsfruktscurd.
- Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
- Stjälp upp hela marängsmeten på bakplåtspappret och forma försiktigt till en rund marängbotten med hjälp av baksidan av en sked. Se till att den får en liten kant som fyllningen kan hålla sig inom.
- Grädda botten till din pavlova i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h. Låt marängtårtan svalna helt och hållet på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
- Passionsfruktscurd: Lägg äggulor, ägg, rivet citronskal, insidan av passionsfrukterna och strösocker i en värmetålig skål eller bunke av metall.
- Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Rör om hela tiden, ca 5 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås.
- Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma lemon curden tills den smält helt.
- Häll upp curden i en lufttät burk och låt svalna innan du har på locket och ställer i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 1 timme.
- Kokosmousse: Vispa färskost och vispgrädde tjockt och krämigt i en bunke med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt riven kokos och sikta ner vanilj- och florsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn med hjälp av en slickepott.
- Montering & garnering: Fyll marängbotten med kokosmousse, ringla på passionsfrukt och garnera med passionsfruktsklyftor, färska hallon och citronmeliss.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur långt innan kan jag göra passionsfruktscurden? 😊
Upp till 4 dagar innan 🙂
Finns det något alternativ till smör om man är mjölkproteinallergiker? Funkar det utan?
Hej! Jag har inte prövat med ett växtbaserat/mjölkfritt smör för detta recept ännu, men om något utav de som säljs i mataffärerna funkar bra för er, så kanske ni vill testa med det? Berätta gärna hur det gick 🫶🏼 Lycka till!