Toscasemla eller toscabullesemla – en fantastisk kombination av toscabullar och semla.
Efter flera dagar av noll inspiration och flera bakverk som jag varit fullkomligt missnöjd med så blev jag alldeles glad och pirrig i magen när jag fick den här idén. TOSCABULLESEMLA! Hallå, varför har jag inte kommit på detta tidigare? Det kändes så självklart när jag väl kom på det. Drömgod och saftig toscabulle, mandelmassa och fluffig grädde. Toscasemla, vart har du varit hela mitt liv?



Hur får du till formen på bullen? Inte bara rullat som en vanlig kanelbulle?
Hejhej! Här har du lite tips på hur man kan forma sina bullar snyggt 😍 https://www.youtube.com/watch?v=U9YTNWiba10
Är det tanken att du kan välja mellan de två olika fyllningrana dvs nötigmandlemassa eller den vanliga mandelmassan som finns överst i receptet?
Läste igen fyllningen skall vara i bullarna 👍🏻
Går det att använda glykossirap istället för vitsirap ?
Nej, tyvärr ❤️
Hoppas på svar här ska baka dina tosca semlor men göra dem glutenfria. Jag har två frågor funkar det med psylliumhusk ist för fiberhusk och glukossirap ist för vitsirap? Tacksam för svar 😊
Hejhej! Det går bra att byta fiberhusk mot psylliumhusk med inte vit sirap mot glukossirap ❤️
Okej tack för svar kan man byta mot ljus sirap, hittar inte vit sirap inaffären.
Vad är det tänkt att man ska göra med remsorna? Liksom mellan steg 6 och 8 Jag förstår inte hur man får till själva bullarna? 😄
Hejhej! Har nu uppdaterat receptet, tack för att du uppmärksammade detta. Se här för instruktioner: https://www.youtube.com/watch?v=U9YTNWiba10&t=463s ❤️
blå eller röd jäst?