Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 bitar toscakaka.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Kaka: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ta bort kastrullen och låt svalna lite grann från värmen medan du fortsätter med resten av receptet.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner smält smör och vispgrädde.
- Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr när du sticker ner den i kakan.
- Tosca: Grovhacka nötterna, ställ åt sidan.
- Ha ner alla ingredienser till toscan förutom nötterna i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
- Ta bort kastrullen från värmen, rör ner nötterna och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
- Låt svalna lite innan du serverar!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Sagolikt god tycker alla vi som åt av denna underbara Tosca. Den var enkel att göra också,
Tack snälla du, vad glad jag blir att ni gillade den! ☺️