Tacoglass

10 röster
tacoglass
Inlägget innehåller reklam för min bok ”Godare glass – utan glassmaskin”

Här kommer en snabb och enkel efterätt att avnjuta i värmen: tacoglass! Drömmigt sockrigt och frasigt tacoskal med kardemummasmak, fyllt med din favoritglass och kanske en syrlig hallonröra? Oavsett vad du har som tillbehör till denna tacoglass så är jag övertygad om att du kommer att älska detta påhitt.

tacoglass

Ska du servera tacos till middag? Då är det här ju den perfekta efterrätten. Klart man serverar tacoglass till en tacomiddag liksom. Den här efterrätten tar seriöst inte mer än 15 minuter att svänga ihop. En perfekt sommarefterrätt helt enkelt och den kan göras i sista minuten utan problem!

tacoglass

Tycker du om den här typen av recept? Då kommer du att älska min bok ”Godare glass – utan glassmaskin” som innehåller över 60 recept på glassiga grejer som alla görs utan glassmaskin. Den finns att köpa överallt där böcker finns och du kan klicka hem den HÄR!

Receptet ger 6 portioner tacoglass och jag använder mig av den minsta storleken på tortillabröd.

Ingredienser:

6 tortillabröd (den minsta storleken)

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk malen kardemumma

100 g frysta hallon, 0,5 dl strösocker och saft från 1 citron till hallonsåsen

glass av valfri sort, jag använde en vaniljglass

kaksmulor är alltid ett gott tillbehör

Gör såhär:

  1. Stek tortillabröden gyllene i smör på medelvärme på båda sidorna. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma med hjälp av en brödkavel, ett glas eller något annat cylinderformat.
  2. Blanda strösocker och kardemumma i en djup tallrik och vänd dina tacoskal i det medan de fortfarande är varma.
  3. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Lägg alla ingredienser till hallonsåsen en kastrull och koka upp under omrörning tills hallonen mjuknat men fortfarande är hela.
  5. När hallonsåsen svalnat fyller du dina tacoskal med glass och hallonsås och serverar direkt.

TIPS:

  • Tacoskalen funkar utmärkt att göra i förväg så länge de förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pizza-trollet
Pizza-trollet
2 år sedan

Hej! Frysta hallon kan innehålla bakterier som gör så att man blir magsjuk🤢 Så man ska koka de i 2 minuter för att inte blir sjuk👌 Ska absolut testa detta🍨🌮

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x