Tacoglass

Inlägget innehåller reklam för min bok “Godare glass – utan glassmaskin”

Här kommer en snabb och enkel efterätt att avnjuta i värmen: tacoglass! Drömmigt sockrigt och frasigt tacoskal med kardemummasmak, fyllt med din favoritglass och kanske en syrlig hallonröra? Oavsett vad du har som tillbehör till denna tacoglass så är jag övertygad om att du kommer att älska detta påhitt.

Ska du servera tacos till middag? Då är det här ju den perfekta efterrätten. Klart man serverar tacoglass till en tacomiddag liksom. Den här efterrätten tar seriöst inte mer än 15 minuter att svänga ihop. En perfekt sommarefterrätt helt enkelt och den kan göras i sista minuten utan problem!

Tycker du om den här typen av recept? Då kommer du att älska min bok “Godare glass – utan glassmaskin” som innehåller över 60 recept på glassiga grejer som alla görs utan glassmaskin. Den finns att köpa överallt där böcker finns och du kan klicka hem den HÄR!

Jag använder mig av den minsta storleken på tortillabröd.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
tacoglass

Tacoglass

Portioner: 6

Ingredienser

6 tortillabröd (den minsta storleken)
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk malen kardemumma
100 g frysta hallon, 0,5 dl strösocker och saft från 1 citron till hallonsåsen
glass av valfri sort, jag använde en vaniljglass
kaksmulor är alltid ett gott tillbehör

Tips!

  • Tacoskalen funkar utmärkt att göra i förväg så länge de förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

6 tortillabröd (den minsta storleken)
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk malen kardemumma
100 g frysta hallon, 0,5 dl strösocker och saft från 1 citron till hallonsåsen
glass av valfri sort, jag använde en vaniljglass
kaksmulor är alltid ett gott tillbehör

TIPS!

  • Tacoskalen funkar utmärkt att göra i förväg så länge de förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Stek tortillabröden gyllene i smör på medelvärme på båda sidorna. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma med hjälp av en brödkavel, ett glas eller något annat cylinderformat.
  2. Blanda strösocker och kardemumma i en djup tallrik och vänd dina tacoskal i det medan de fortfarande är varma.
  3. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Lägg alla ingredienser till hallonsåsen en kastrull och koka upp under omrörning tills hallonen mjuknat men fortfarande är hela.
  5. När hallonsåsen svalnat fyller du dina tacoskal med glass och hallonsås och serverar direkt.
Steg för steg

Video
  1. Stek tortillabröden gyllene i smör på medelvärme på båda sidorna. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma med hjälp av en brödkavel, ett glas eller något annat cylinderformat.
  2. Blanda strösocker och kardemumma i en djup tallrik och vänd dina tacoskal i det medan de fortfarande är varma.
  3. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Lägg alla ingredienser till hallonsåsen en kastrull och koka upp under omrörning tills hallonen mjuknat men fortfarande är hela.
  5. När hallonsåsen svalnat fyller du dina tacoskal med glass och hallonsås och serverar direkt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pizza-trollet
Pizza-trollet
3 years ago

Hej! Frysta hallon kan innehålla bakterier som gör så att man blir magsjuk🤢 Så man ska koka de i 2 minuter för att inte blir sjuk👌 Ska absolut testa detta🍨🌮

Tips!

  • Tacoskalen funkar utmärkt att göra i förväg så länge de förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?