Snickerstårta

Jag är nog inte ensam med att älska de smaker som finns i chokladen Snickers! I min senaste tårta har jag använt de typiska smakerna i Snickers och resultatet blev farligt gott. Saftiga chokladbottnar, salta jordnötter, jordnötsnougat och karamell. Ja, ni hör ju själva hur fantastiskt det låter.

Förövrigt så vill jag verkligen slå ett slag för mina chokladtårtbottnar. Jag kör alltid efter samma recept och det har aldrig svikit mig. Det värsta som finns när man äter tårta är ju torra bottnar och snålt med fyllning. Något som man inte behöver oroa sig för med den här tårtan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Snickerstårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (saftig chokladbotten):
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (fyllning):
1 burk marshmallow fluff à 213 g
1,5 dl jordnötssmör
2 dl saltade och rostade jordnötter
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Ingredienser (chokladsmörkräm):
150 g mörk choklad
4 stora äggvitor
2 dl strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör

Ingredienser (kolasås):
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
grovhackade jordnötter och choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (saftig chokladbotten):
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Ingredienser (fyllning):
1 burk marshmallow fluff à 213 g
1,5 dl jordnötssmör
2 dl saltade och rostade jordnötter
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

Ingredienser (chokladsmörkräm):
150 g mörk choklad
4 stora äggvitor
2 dl strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör

Ingredienser (kolasås):
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
grovhackade jordnötter och choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en liten rund bakform med diameter på 20 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  7. Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  8. Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar.
  9. Fyllning: Blanda ihop marshmallow fluff och jordnötssmör så att du får en härligt seg jordnötsnougat.
  10. Varva varje lager på tårtan med ett lager jordnötsnougat, karamelliserad mjölk och sen toppa med hela jordnötter. Jag använde en tårtring för att tårtan skulle hålla sig stabil tills fyllningen stelnat ordentligt. Har du inte det kan du använda samma form som du gräddade tårtbotten i om den har avtagbara kanter.
  11. Ställ tårtan i kylskåpet medan du förbereder chokladsmörkrämen.
  12. Chokladsmörkräm: Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över ett vattenbad.
  13. Vispa upp äggvitorna i en bunke till styva toppar i en värmetålig skål.
  14. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen.
  15. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  16. Vispa i lite av smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
  17. Häll sedan ner lite i taget av den smälta chokladen under fortsatt vispning. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  18. Kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
  19. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den på din tårta.
  20. Dekorera med spritsad chokladsmörkräm, grovhackade jordnötter och choklad.
  21. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en liten rund bakform med diameter på 20 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  7. Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  8. Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar.
  9. Fyllning: Blanda ihop marshmallow fluff och jordnötssmör så att du får en härligt seg jordnötsnougat.
  10. Varva varje lager på tårtan med ett lager jordnötsnougat, karamelliserad mjölk och sen toppa med hela jordnötter. Jag använde en tårtring för att tårtan skulle hålla sig stabil tills fyllningen stelnat ordentligt. Har du inte det kan du använda samma form som du gräddade tårtbotten i om den har avtagbara kanter.
  11. Ställ tårtan i kylskåpet medan du förbereder chokladsmörkrämen.
  12. Chokladsmörkräm: Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över ett vattenbad.
  13. Vispa upp äggvitorna i en bunke till styva toppar i en värmetålig skål.
  14. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen.
  15. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  16. Vispa i lite av smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
  17. Häll sedan ner lite i taget av den smälta chokladen under fortsatt vispning. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  18. Kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
  19. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den på din tårta.
  20. Dekorera med spritsad chokladsmörkräm, grovhackade jordnötter och choklad.
  21. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mirela H
Mirela H
2 years ago

Hej bästa Camilla🥰

Istället för att dela tårtbotten i 3 delar, kan man grädda 3st var för sig istället ? Vågar inte dela, misslyckades en gång innan

Nina Prlja
Nina Prlja
2 years ago

Använder du verkligen hela burken med kondenserad mjölk? Blir det inte rinnigt?

Malin
Malin
2 years ago

Kan man använda normal saltat smör?

Sara Björn
Sara Björn
1 year ago

Hej! Jag har gjort detta recept utifrån din bok och åkte till sommarstugan för att göra klart den där och fira min 30-års dag. Dock glömde jag boken hemma med receptet till krämerna. Är det samma recept som här? Känns inte som chokladkrämen runt om är samma.
Hälsningar Sara

Cornelia
Cornelia
1 year ago

Åh vad smarrigt detta lät! Om man skall baka för 12-14 personer – bör man köra denna i en 22cm eller 24cm form? Samt förstås anpassa receptets volym därefter!🤪

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?