Snickerskakor i långpanna

44 röster
snickerskakor
Snickerskakor är en klassiker som har ALLT! Sött, salt, krispigt och chokladigt. Med största sannolikhet har du dessutom alla ingredienser hemma.

Har du bakat snickerskakor någon gång? Snickerskakor är bland det godaste jag vet. Inte bara för att det är en enkel kaka som har allt: sött, salt, krispigt, chokladigt utan för att den går så snabbt att göra också. En perfekt sista-minuten-kaka-när-sötsuget-är-akut.

snickerskakor i långpanna

Jag bakar mina snickerskakor i långpanna, vilket innebär en hel del ingredienser men det här är en sån kaka som går åt väldigt snabbt men som också funkar utmärkt att frysa in i en lufttät burk eller ordentligt inplastat.

Vill du halvera receptet så är det bara att göra det och använda en mindre form. Det som är så tacksamt med snickerskakor är att du egentligen kan göra dem i vilken form somhelst. Det som kommer skilja sig är höjden på kakan om du tar en stor eller liten form men smaken och konsistensen blir den samma oavsett.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 50 bitar snickerskakor.

Ingredienser:

20 dl corn flakes av valfri sort

2 burkar jordnötssmör, à ca 340 gram

4 dl ljus sirap

2 dl strösocker

0,5 tsk salt

400 g mjölkchoklad

flingsalt att dekorera med (kan uteslutas)

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar snickerskakor.

Gör såhär:

  1. Täck en form med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
  4. Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
  5. Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
  6. Under tiden kan du smälta mjölkchokladen över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
  7. Häll chokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
  8. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!

TIPS!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten.
  • Baka veganska snickerskakor genom att använda corn flakes som inte innehåller spår av mjölkprotein och byta ut mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
Prenumerera
Notis om
guest
12 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Esme M
Esme M
19 dagar sedan

Så gott det ser ut! 😍
Har prövat baka såna förut och dem var sååå goda! Tack för receptet ✨

Mene
Mene
19 dagar sedan

Kan man använda havregryn istället för cornflakes? Blir det samma mått? 😊

Veronika
Veronika
19 dagar sedan

Gaaah jag gav betyg på denna när jag försökte kolla om nån skrivit i samband med att de satte sitt betyg! Jättedålig funktion på sidan när du har klantar som mig som kollar på dina recept !!

Rebecca
Rebecca
19 dagar sedan

Kan man frysa in kakorna? Hur länge håller dem då?

Yolanda
19 dagar sedan

Vad gott det låter 😀

Nyfiken
Nyfiken
18 dagar sedan

Kan man använda honung eller agavesirap om man inte har vanlig ljus sirap?

Amanda
Amanda
18 dagar sedan

Om det är spår av mjölk är produkten fortfarande vegansk. Det är för allergiker de skriver så

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x