Snickerskakor i långpanna

293 röster
snickerskakor
Snickerskakor är en klassiker som har ALLT! Sött, salt, krispigt och chokladigt. Med största sannolikhet har du dessutom alla ingredienser hemma.

Har du bakat snickerskakor någon gång? Snickerskakor är bland det godaste jag vet. Inte bara för att det är en enkel kaka som har allt: sött, salt, krispigt, chokladigt utan för att den går så snabbt att göra också. En perfekt sista-minuten-kaka-när-sötsuget-är-akut.

snickerskakor i långpanna

Jag bakar mina snickerskakor i långpanna, vilket innebär en hel del ingredienser men det här är en sån kaka som går åt väldigt snabbt men som också funkar utmärkt att frysa in i en lufttät burk eller ordentligt inplastat.

Vill du halvera receptet så är det bara att göra det och använda en mindre form. Det som är så tacksamt med snickerskakor är att du egentligen kan göra dem i vilken form somhelst. Det som kommer skilja sig är höjden på kakan om du tar en stor eller liten form men smaken och konsistensen blir den samma oavsett.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 50 bitar snickerskakor.

Ingredienser:

20 dl corn flakes av valfri sort

2 burkar jordnötssmör, à ca 340 gram

4 dl ljus sirap

2 dl strösocker

0,5 tsk salt

400 g mjölkchoklad

flingsalt att dekorera med (kan uteslutas)

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar snickerskakor.

Gör såhär:

  1. Täck en form med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Ha ner alla corn flakes i en rymlig bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Mät upp jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Blanda ihop och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills sockerkristallerna smält. Smeten bränns lätt vid så var försiktig.
  4. Blanda ihop jordnötssmörsblandningen med de krossade flingorna tills alla flingor är täckta och du har en formbar massa.
  5. Tryck ut cornflakesmassan i formen i ett jämnt lager och ställ formen i kylskåpet så att kakan svalnar och stelnar.
  6. Under tiden kan du smälta mjölkchokladen över ett vattenbad. Låt svalna men den ska fortfarande vara rinnig i konsistensen när du häller den på kakan.
  7. Häll chokladen över kakan, bre ut i ett jämnt lager och toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite grann.
  8. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara kakorna i kylskåpet i lufttät burk!

TIPS!

  • Baka glutenfria snickerskakor genom att byta ut corn flakesen mot glutenfria corn flakes och se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten.
  • Baka veganska snickerskakor genom att använda corn flakes som inte innehåller spår av mjölkprotein och byta ut mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.

Författare: Camilla Hamid

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
71 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Esme M
Esme M
1 år sedan

Så gott det ser ut! 😍
Har prövat baka såna förut och dem var sååå goda! Tack för receptet ✨

Mene
Mene
1 år sedan

Kan man använda havregryn istället för cornflakes? Blir det samma mått? 😊

KArin
KArin
1 år sedan

Finns det alternativ till jordnötssmör om man inte tål nötter?

Veronika
Veronika
1 år sedan

Gaaah jag gav betyg på denna när jag försökte kolla om nån skrivit i samband med att de satte sitt betyg! Jättedålig funktion på sidan när du har klantar som mig som kollar på dina recept !!

Rebecca
Rebecca
1 år sedan

Kan man frysa in kakorna? Hur länge håller dem då?

Yolanda
1 år sedan

Vad gott det låter 😀

Nyfiken
Nyfiken
1 år sedan

Kan man använda honung eller agavesirap om man inte har vanlig ljus sirap?

Amanda
Amanda
1 år sedan

Om det är spår av mjölk är produkten fortfarande vegansk. Det är för allergiker de skriver så

Maria
Maria
1 år sedan

Vart kan jag köpa den formen som du använder i youtube klippet? En form med måtten 30×40!

Nathalie
Nathalie
1 år sedan

Kan man använda något annat nötsmör eller förstör det hela grejen?

Sanna
Sanna
1 år sedan

I hur många dagar kan man förvara de i kylskåp?

Kajsa
Kajsa
1 år sedan

Ska testa imorgon! Vad använder du för jordnötssmör? Sötad eller osötad?☺️

Hej
Hej
1 år sedan

Kan man dela receptet i mitten?

Johanna
Johanna
1 år sedan

Hej. Ska det vara jordnötsmör med eller utan salt? Jag har med havssalt, blir det bra?

Matilda
Matilda
1 år sedan

Vad är det för choklad du använder dig av? 😀

Malin
Malin
1 år sedan

Min jordnötssmet blev väldigt fast och hård jämfört med din i videon på Youtube, vad kan det bero på? Älskar dina recept förresten 😊

Josefine
Josefine
1 år sedan

Hej receptet var väldigt gott.
Min syster är allergisk mot jordnötter, kan man ta mandelsmör eller hasselnötssmör istället?

Emelie
Emelie
1 år sedan

Testade detta receptet när jag skulle ha med mig till arbetskollegorna, super enkelt och supergott 😊
Så tackar supermycket för ett superrecept!

Cecilia Malmvik
Cecilia Malmvik
1 år sedan

Ska det verkligen vara 20 dl cornflakes?

Charlotte Jonsson
Charlotte Jonsson
1 år sedan

Går det att använda vanlig blockchoklad istället för mjölk choklad? 🙂

Mila
Mila
1 år sedan

Kan man använda sig av cornflakes med socker på? 😬

Anneli
Anneli
1 år sedan

Ser smaskens ut 🤩bakar till jobbet…. upptäckte att jag glömt saltet🤨kanske inte gör något?

Sabi
Sabi
1 år sedan

Vad händer om man råka köpa med sin 2 burkar sötad jordnötssmör? 🙁

Sarah
Sarah
1 år sedan

En kanske dum fråga… Men är det 340g * 2 jordnötssmör som man ska ha? Gjorde receptet med bara en burk på 340g och det blev jättegott, men jag kanske hade en burk för lite då? Tusen tack för ett fantastiskt recept!!

Hanan
1 år sedan

Vad kan man ha ist för flingor? Har alltid velat testa dem dock glömmer ja alltid att handla flingor 🙁

Emilia
Emilia
1 år sedan

Går det att frysa kakorna?🤔😊

Sofia
Sofia
1 år sedan

Kan man använda brödsirap istället

gurnllila persson
8 månader sedan

super goda:)

Lisa Vizins
Lisa Vizins
8 månader sedan

Tips: koka sirapen med sockret tills sockerkristallerna och rör i jordnötssmöret sist så bränner det inte vid så lätt.

Last edited 8 månader sedan by Lisa Vizins
Linda
Linda
7 månader sedan

Tänkte göra dessa imorgon. Ska det vara slät jordnötssmör eller crunch? Antar båda funkar, tänkte om nån blir lite bättre. 🙂

Hilda Marie
Hilda Marie
6 månader sedan

Tusen takk! Kaken ser supergod ut. Lett å lage og noe for de fleste søtmunner.

Aida Gripshi
Aida Gripshi
6 månader sedan

Hej! Är det 2 st smörburkar med 340g/st eller totalt 340g?
Tack!

Sevgi
Sevgi
5 månader sedan

Det står 4 dl sirap, men när jag tittar på videon så ser det ut som att du har 1 dl? Ska det verkligen vara 4 dl sirap?

Malin Jonsson
Malin Jonsson
5 månader sedan

Min sambo är jordnötsallergiker, vi gjorde eget cashewsmör och använde istället för jordnötssmör- blev jättegott! 😃

Last edited 5 månader sedan by Malin Jonsson
Emma
Emma
5 månader sedan

Cornflakessmeten blev lös och stelnade liksom aldrig, vad kan jag ha gjort fel? Följde alla mått 🙂

Erik
Erik
5 månader sedan

Är det verkligen 20 dl cornflakes?? 🙈❤️

Aya
Aya
4 månader sedan

Kan man göra hälften av receptet ?

Beata
Beata
1 månad sedan

Ska man ha bredbar eller crunchy jordnötssmör? Vilken blir bättre? Tack

Emilie
Emilie
1 månad sedan

Jag följde receptet noggrant men min smet blev väldigt lös jämfört med den i din video 🙈 och jag kokade en stund tills kristallerna löst upp sig. Vad gör jag för fel?

Anam
Anam
1 månad sedan

Den ser ut gott! Jag vill göra den recept men jag är dålig på att växla dl till gram eftersom jag är vana att använda våg. Kan du snälla tips mig hur enkelt jag kan växla ingredienser mått från dl till gram?

71
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x