Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa jordnötterna till ett fint mjöl i matberedare.
- Tillsätt strösockret och blanda väl för hand.
- Mät upp äggvitorna i en mindre skål och vispa upp lätt för hand med en gaffel. Blanda ner äggvitevispet i socker- och jordnötsblandningen tills du får en formbar massa.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut jämnstora bottnar, med ordentligt med mellanrum.
- Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills dess att de fått en fin, gyllenbrun färg.
- Låt bottnarna svalna helt innan du fyller dem.
- Blanda ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att de finns ett hål i mitten att lägga karamellfyllningen i. Spara lite att spritsa ut över karamellfyllningen.
- Hacka jordnötterna till fyllningen fint och blanda ihop de med den karamelliserade mjölken.
- Fyll hålet i nougatspritsningen med jordnötskaramell och toppa med resten av jordnötsnougaten.
- Ställ biskvierna i kylskåpet för att bli riktigt kalla i minst 30 minuter.
- Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen.
- Grovhacka mjölkchokladen och smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Blanda ner olja och låt svalna.
- Doppa varje biskvi i den avsvalnade mjölkchokladen. Toppa med flingsalt och ställ biskvierna i kylskåpet tills chokladen stelnat innan du serverar dem.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Jag bor i Norge och vet inte alls var man kan få tag på marshmallowfluff. Går det att byta ut mot något annat? 🥰
Hej!
Finns det en ersättningsprodukt för karamelliserad mjölk om man är mjölkproteinallergisk?
Hejhej, ursäkta sent svar! Ja! Du kan koka en egen 😀 https://mykitchenstories.se/sotad-kondenserad-mjolk/