
Jästen är slut i många delar av landet men man blir ju inte mindre sugen på att baka kanelbullar för det, eller hur? Så idag bjuder jag er på ett recept på snabba kanelbullar utan jäst och med bakpulver istället. Eftersom att de här bullarna inte behöver jäsa så går de väldigt fort att baka. Bara 30 minuter tar det att baka dessa godingar. Perfekt när man får ett akut sug efter hembakta kanelbullar.

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Man kan baka riktigt goda och snabba kanelbullar utan jäst. Hållbarheten är såklart inte lika lång som klassiska kanelbullar men om du vill lösa ett akut sug på riktigt saftiga och goda kanelbullar så funkar dessa snabba kanelbullar utan jäst utmärkt att servera samma dag och håller sig helt ok om du förvarar dem i lufttät burk eller tät försluten påse i rumstemperatur.
Receptet ger 16 saftiga och goda kanelbullar utan jäst. Att ha i åtanke när man bakar den här typen av bullar är att de behöver förvaras tätt förslutna i påse eller lufttät burk i rumstemperatur så fort de svalnat om de inte äts upp direkt.
Fyllning:
100 g smör
0,5 dl farinsocker (kan uteslutas)
0,5 dl strösocker
3 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse
2 tsk vatten
Deg:
150 g rumstempererat smör
0,75 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 msk bakpulver
4 dl mjölk (3% fetthalt)
10 dl vetemjöl
1 ägg, 1 skvätt vatten och 1 nypa salt till pensling
pärlsocker att dekorera med
Sockerlag:
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Börja med att göra fyllningen. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen krämigt i en skål. Ställ åt sidan medan du gör degen.
- I en annan bunke har du i alla ingredienserna till degen men bara hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och ha sedan i lite mjöl i taget samtidigt som du knådar i ca 10 minuter tills du får en jämn, smidig och lite kladdig deg. Detta görs med fördel i en köksassistent men det går också bra att knåda för hand.
- Mjöla din arbetsyta lite grann och kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel med måtten 30×40 cm. Bre ut fyllningen jämnt på degen och rulla sedan ihop degen längs med långsidan.
- Skär degrullen i 16 lika tjocka skivor och placera ut dem på plåtarna med bakplåtspapper, håll generöst med avstånd mellan bullarna.
- Vispa ihop ägg, vatten och salt med en gaffel i en liten skål och pensla sedan dina bullar med äggblandningen. Dekorera bullarna med pärlsocker.
- Grädda en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Under tiden kan du göra sockerlagen genom att ha i socker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockerkristallerna smält. Låt svalna och pensla dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ut ur ugnen.

Sämsta receptet jag använt. Bullarna blev degiga och äckliga även fast jag hade dem i ugnen i över 15 minuter.
Håller med , hade inne som 20minuter inte ens lite gyllenbruna
Det där var inte särskilt snällt sakt hon försöker ju och om ni inte tycker att dom var bra så holl det för er själva.
Tycker det är bra med både bra och dålig kritik, det är inte nåt personligt riktat mot just henne. Jag som letar recept vill läsa all sorts kritik, så att jag kan göra supergoda bullar. Satt just och letade efter bullar som man inte behöver använda jäst för den använder jag just nu till att baka bröd med.
det stod faktist 25-20 minuter, kan du ens läsa ett recept korrekt.
Riktigt goda, och superenkla. 👍
Sjukt goda. Körde dubbel sats till fyllning.
Vad glad jag blir 😀
JÄTTE BRA RECEPT! Mina bullar blev jätte fina och smakade underbart❤️❤️❤️❤️
Hejhej! Förlåt för sent svar, Gud vad glad jag blir att du gillade dem! Tack snälla fina du 😍
Hur många blir det?
ca 30 stycken 🙂
Måste man ha sirpa
Jag tyckte bullarna blev jättegoda, väldigt lättätna 😉 gjorde en halv sats deg och fyllde med en hel sats fyllning, mumsigt.
Hej hej, ursäkta sent svar. Vad kul att du gillade dem! Alltid godast med massor av fyllning 😍
25-30 minuter i ugnen måste väl ändå vara fel? Mvh Stina
Hejhej! Alla ugnar är olika effektiva så håll koll om du bakar detta recept för första gången 🙂
Mina blev supppper bra älskar dom !!!
Mums 😍😍
Har en fråga ska smöret vara smält som är i själva degen?
Nej, det ska vara rumstempererat 🙂
Man blir ju tjock och fet på de goda bullarna ha ha! 😊👍
Bullar är det godaste som finns 😍
Jag tycker bullarna är helt fantastiskt ska baka dem snart
Hejhej, förlåt för sent svar! Åh vad glad jag blir, hoppas att dem ska smaka!🥰
Är en tjej på 15 år som inte brukar baka men ja lyckades nästan me detta recept ändå jag hade bullarna i ungen i 20 min och dom blev lite brända så hade haft dom lite kortare tid i ungen om jag hade gjort om detta recept och ett tips till nästa som bakar är att helt enkelt hålla koll på bullarna då jag tror att alla Ungnar är olika och bullarna behöver stå olika lång tid men dom blev i alla fall jätte goda
Heja 😍👏🏻❤️
Hej
Kan man frysa bullarna och de blir bra att tina upp?
Hejhej, det går bra ☺️
Jättebra recept. Hade lite förlite mjöl hemma. Så det blev extra kladdigt vid ihoprullning. Men vad gör man inte när barnen vill ha bullar.
Jättegoda och fluffiga bullar. Tyckte 20 min i ugn blev lagom för att få gyllenbruna bullar.
Hej Maria! Ja, vad gör vi inte när barnen är sugna? 🥰 Vad kul att det blev bra!