Snabba kanelbullar utan jäst

43 röster
kanelbullar utan jäst

Jästen är slut i många delar av landet men man blir ju inte mindre sugen på att baka kanelbullar för det, eller hur? Så idag bjuder jag er på ett recept på snabba kanelbullar utan jäst och med bakpulver istället. Eftersom att de här bullarna inte behöver jäsa så går de väldigt fort att baka. Bara 30 minuter tar det att baka dessa godingar. Perfekt när man får ett akut sug efter hembakta kanelbullar.

snabba kanelbullar

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Man kan baka riktigt goda och snabba kanelbullar utan jäst. Hållbarheten är såklart inte lika lång som klassiska kanelbullar men om du vill lösa ett akut sug på riktigt saftiga och goda kanelbullar så funkar dessa snabba kanelbullar utan jäst utmärkt att servera samma dag och håller sig helt ok om du förvarar dem i lufttät burk eller tät försluten påse i rumstemperatur.

Receptet ger 16 saftiga och goda kanelbullar utan jäst. Att ha i åtanke när man bakar den här typen av bullar är att de behöver förvaras tätt förslutna i påse eller lufttät burk i rumstemperatur så fort de svalnat om de inte äts upp direkt.

Fyllning:

100 g smör

0,5 dl farinsocker (kan uteslutas)

0,5 dl strösocker

3 tsk malen kanel

Deg:

150 g rumstempererat smör

0,75 dl ljus sirap

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk malen kanel

1 msk bakpulver

4 dl mjölk (3% fetthalt)

10 dl vetemjöl

1 ägg, 1 skvätt vatten och 1 nypa salt till pensling

pärlsocker att dekorera med

Sockerlag:

1 dl vatten

0,5 dl strösocker

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar snabba kanelbullar utan jäst.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen krämigt i en skål. Ställ åt sidan medan du gör degen.
  3. I en annan bunke har du i alla ingredienserna till degen men bara hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och ha sedan i lite mjöl i taget samtidigt som du knådar i ca 10 minuter tills du får en jämn, smidig och lite kladdig deg. Detta görs med fördel i en köksassistent men det går också bra att knåda för hand.
  4. Mjöla din arbetsyta lite grann och kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel med måtten 30×40 cm. Bre ut fyllningen jämnt på degen och rulla sedan ihop degen längs med långsidan.
  5. Skär degrullen i 16 lika tjocka skivor och placera ut dem på plåtarna med bakplåtspapper, håll generöst med avstånd mellan bullarna.
  6. Vispa ihop ägg, vatten och salt med en gaffel i en liten skål och pensla sedan dina bullar med äggblandningen. Dekorera bullarna med pärlsocker.
  7. Grädda en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
  8. Under tiden kan du göra sockerlagen genom att ha i socker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockerkristallerna smält. Låt svalna och pensla dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ut ur ugnen.

saftigaste kanelbullarna

Jag har såklart recept på vanliga, riktigt saftiga kanelbullar som bakas med jäst. Prova dem också! Receptet hittar du HÄR!

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nora
Nora
2 månader sedan

Sämsta receptet jag använt. Bullarna blev degiga och äckliga även fast jag hade dem i ugnen i över 15 minuter.

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x