Snabba kanelbullar utan jäst

Fotograf: Ulrika Pousette

Snabba och saftiga kanelbullar som inte behöver jäsas!

Jästen är slut i många delar av landet men man blir ju inte mindre sugen på att baka kanelbullar för det, eller hur? Så idag bjuder jag er på ett recept på snabba kanelbullar utan jäst och med bakpulver istället. Eftersom att de här bullarna inte behöver jäsa så går de väldigt fort att baka. Bara 30 minuter tar det att baka dessa godingar. Perfekt när man får ett akut sug efter hembakta kanelbullar.

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Man kan baka riktigt goda och snabba kanelbullar utan jäst. Hållbarheten är såklart inte lika lång som klassiska kanelbullar men om du vill lösa ett akut sug på riktigt saftiga och goda kanelbullar så funkar dessa snabba kanelbullar utan jäst utmärkt att servera samma dag och håller sig helt ok om du förvarar dem i lufttät burk eller tät försluten påse i rumstemperatur.

Jag har såklart recept på vanliga, riktigt saftiga kanelbullar som bakas med jäst. Prova dem också! Receptet hittar du HÄR! 😍

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Snabba kanelbullar utan jäst

Portioner: 16 st

Ingredienser

Fyllning
100 g smör
0,5 dl farinsocker (kan uteslutas)
0,5 dl strösocker
3 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse
2 tsk vatten

Deg
150 g rumstempererat smör
0,75 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mjölk (3% fetthalt)
2 dl filmjölk
10 dl vetemjöl
1 ägg, en skvätt vatten och en nypa salt till pensling
pärlsocker att dekorera med

Sockerlag
1 dl vatten
0,5 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16 stst

Ingredienser

Fyllning
100 g smör
0,5 dl farinsocker (kan uteslutas)
0,5 dl strösocker
3 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse
2 tsk vatten

Deg
150 g rumstempererat smör
0,75 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mjölk (3% fetthalt)
2 dl filmjölk
10 dl vetemjöl
1 ägg, en skvätt vatten och en nypa salt till pensling
pärlsocker att dekorera med

Sockerlag
1 dl vatten
0,5 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Att ha i åtanke när man bakar den här typen av bullar är att de behöver förvaras tätt förslutna i påse eller lufttät burk i rumstemperatur så fort de svalnat om de inte äts upp direkt.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen krämigt i en skål. Ställ åt sidan medan du gör degen.
  3. I en annan bunke har du i alla ingredienserna till degen men bara hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och ha sedan i lite mjöl i taget samtidigt som du knådar i ca 10 minuter tills du får en jämn, smidig och lite kladdig deg. Detta görs med fördel i en köksassistent men det går också bra att knåda för hand.
  4. Mjöla din arbetsyta litegrann och kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel med måtten 30×40 cm. Bre ut fyllningen jämnt på degen och rulla sedan ihop degen längs med långsidan.
  5. Skär degrullen i 16 lika tjocka skivor och placera ut dem på plåtarna med bakplåtspapper, håll generöst med avstånd mellan bullarna.
  6. Vispa ihop ägg, vatten och salt med en gaffel i en liten skål och pensla sedan dina bullar med äggblandningen. Dekorera bullarna med pärlsocker.
  7. Grädda en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  8. Under tiden kan du göra sockerlagen genom att ha i socker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockerkristallerna smält. Låt svalna och pensla dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ut ur ugnen. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Att ha i åtanke när man bakar den här typen av bullar är att de behöver förvaras tätt förslutna i påse eller lufttät burk i rumstemperatur så fort de svalnat om de inte äts upp direkt.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen krämigt i en skål. Ställ åt sidan medan du gör degen.
  3. I en annan bunke har du i alla ingredienserna till degen men bara hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och ha sedan i lite mjöl i taget samtidigt som du knådar i ca 10 minuter tills du får en jämn, smidig och lite kladdig deg. Detta görs med fördel i en köksassistent men det går också bra att knåda för hand.
  4. Mjöla din arbetsyta litegrann och kavla ut degen till en 1 cm tjock rektangel med måtten 30×40 cm. Bre ut fyllningen jämnt på degen och rulla sedan ihop degen längs med långsidan.
  5. Skär degrullen i 16 lika tjocka skivor och placera ut dem på plåtarna med bakplåtspapper, håll generöst med avstånd mellan bullarna.
  6. Vispa ihop ägg, vatten och salt med en gaffel i en liten skål och pensla sedan dina bullar med äggblandningen. Dekorera bullarna med pärlsocker.
  7. Grädda en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  8. Under tiden kan du göra sockerlagen genom att ha i socker och vatten i en kastrull. Värm upp tills sockerkristallerna smält. Låt svalna och pensla dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ut ur ugnen. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

3.8 9 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
35 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nora
Nora
4 years ago

Sämsta receptet jag använt. Bullarna blev degiga och äckliga även fast jag hade dem i ugnen i över 15 minuter.

Åsa karlsson
Åsa karlsson
Svara till  Nora
4 years ago

Håller med , hade inne som 20minuter inte ens lite gyllenbruna

Emma
Emma
Svara till  Nora
4 years ago

Det där var inte särskilt snällt sakt hon försöker ju och om ni inte tycker att dom var bra så holl det för er själva.

Nina
Nina
Svara till  Emma
3 years ago

Tycker det är bra med både bra och dålig kritik, det är inte nåt personligt riktat mot just henne. Jag som letar recept vill läsa all sorts kritik, så att jag kan göra supergoda bullar. Satt just och letade efter bullar som man inte behöver använda jäst för den använder jag just nu till att baka bröd med.

lägg av nu bara
lägg av nu bara
Svara till  Nora
2 years ago

det stod faktist 25-20 minuter, kan du ens läsa ett recept korrekt.

Kerstin
Kerstin
Svara till  Nora
10 months ago

30 min i ugnen!!!!!!

Lise
Lise
4 years ago

Riktigt goda, och superenkla. 👍

Elisabeth
Elisabeth
4 years ago

Sjukt goda. Körde dubbel sats till fyllning.

Cornelia
Cornelia
4 years ago

JÄTTE BRA RECEPT! Mina bullar blev jätte fina och smakade underbart❤️❤️❤️❤️

Hasan
Hasan
3 years ago

Hur många blir det?

Cr7
Cr7
3 years ago

Måste man ha sirpa

Annica Selin
Annica Selin
3 years ago

Jag tyckte bullarna blev jättegoda, väldigt lättätna 😉 gjorde en halv sats deg och fyllde med en hel sats fyllning, mumsigt.

Stina
Stina
Svara till  camillahamid
3 years ago

25-30 minuter i ugnen måste väl ändå vara fel? Mvh Stina

Denice Quintero
Denice Quintero
3 years ago

Mina blev supppper bra älskar dom !!!

Stina
Stina
3 years ago

Har en fråga ska smöret vara smält som är i själva degen?

Mor Anna
Mor Anna
3 years ago

Man blir ju tjock och fet på de goda bullarna ha ha! 😊👍

Elin
3 years ago

Jag tycker bullarna är helt fantastiskt ska baka dem snart

Lovis
Lovis
3 years ago

Är en tjej på 15 år som inte brukar baka men ja lyckades nästan me detta recept ändå jag hade bullarna i ungen i 20 min och dom blev lite brända så hade haft dom lite kortare tid i ungen om jag hade gjort om detta recept och ett tips till nästa som bakar är att helt enkelt hålla koll på bullarna då jag tror att alla Ungnar är olika och bullarna behöver stå olika lång tid men dom blev i alla fall jätte goda

AnKi
AnKi
2 years ago

Hej
Kan man frysa bullarna och de blir bra att tina upp?

Maria
Maria
2 years ago

Jättebra recept. Hade lite förlite mjöl hemma. Så det blev extra kladdigt vid ihoprullning. Men vad gör man inte när barnen vill ha bullar.
Jättegoda och fluffiga bullar. Tyckte 20 min i ugn blev lagom för att få gyllenbruna bullar.

Milton
Milton
10 months ago

Smarriga och söta!

Fadi
Fadi
10 months ago

Bästa Receptet!! Tack!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?