Semmelsnittar

9 röster
semmelsnittar
Semmelsnittar är kolasnittar med smak av semla som serveras med lättvispad grädde.

När det kommer till nya recept och varianter på semlor så tycker jag att det är viktigt att det finns en poäng. Att den är smidigare att äta, anpassad efter någon allergi eller bara helt enkelt enklare och snabbare att göra. De här semmelsnittarna uppfyller både det förstnämna och det sistnämnda. Dessutom är de helt galet goda!

kolasnittar semla

Tänk er själva, segmjuka kolasnittar med smak av mandelmassa och kardemumma som serveras med fluffig grädde på sidan. Bättre får man leta efter! Dessutom är de perfekta att göra när man har ett akut sug efter semlor men inte har lust att gå och köpa färdiga i affären. Inom 30 minuter har du både bakat, gräddat, skurit upp, vispat, låtit svalna och är sedan redo att avnjuta den här småkakssemlan.

semmelsnittar

Receptet ger 24 stycken semmelsnittar.

Ingredienser (kolasnittar à la semla):

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

100 g mandelmassa

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

1 dl mandelflarn

2 dl vispgrädde till servering

semmelsnittar
Steg för steg – bilder på hur man bakar semmelsnittar.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Riv ner mandelmassan fint och vispa lite till.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till två längder och lägg dem på en plåt.
  6. Tryck ner mandelflarnen längs med längderna.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 24 bitar.
  9. Medan kakorna svalnar helt och håller kan du vispa upp grädden som serveras till.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

13 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Manna CO
Manna CO
1 år sedan

Om man använder glutenfri mjölmix, hur mycket mjöl skulle du säga att man bör använda då? ☺️

ann
ann
1 år sedan

Kan man bara byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?

Ann
Ann
1 år sedan

Går det att göra dom glutenfria?

S S
S S
1 år sedan

Hej!

Kan jag utesluta bikarbonat helt eller byta ut mot bakpulver?

Ser fram emot att testa dessa

Hanna
Hanna
1 år sedan

Går dessa att göra glutenfria? 😍

Annika
Annika
1 år sedan

Hej,
ljuvliga kakor! 🙂
Kan man göra dom glutenfria och isf hur mycket glutenfritt mjöl ska jag använda?

Frida
Frida
2 månader sedan

Jätte goda😊

Last edited 2 månader sedan by Frida
13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x