Semmelsnittar

Semmelsnittar är kolasnittar med smak av semla som serveras med lättvispad grädde.

När det kommer till nya recept och varianter på semlor så tycker jag att det är viktigt att det finns en poäng. Att den är smidigare att äta, anpassad efter någon allergi eller bara helt enkelt enklare och snabbare att göra. De här semmelsnittarna uppfyller både det förstnämna och det sistnämnda. Dessutom är de helt galet goda!

Tänk er själva, segmjuka kolasnittar med smak av mandelmassa och kardemumma som serveras med fluffig grädde på sidan. Bättre får man leta efter! Dessutom är de perfekta att göra när man har ett akut sug efter semlor men inte har lust att gå och köpa färdiga i affären. Inom 30 minuter har du både bakat, gräddat, skurit upp, vispat, låtit svalna och är sedan redo att avnjuta den här småkakssemlan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
semmelsnittar

Semmelsnittar

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (kolasnittar à la semla):
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 dl mandelflarn
2 dl vispgrädde till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (kolasnittar à la semla):
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 dl mandelflarn
2 dl vispgrädde till servering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Riv ner mandelmassan fint och vispa lite till.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till två längder och lägg dem på en plåt.
  6. Tryck ner mandelflarnen längs med längderna.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 24 bitar.
  9. Medan kakorna svalnar helt och håller kan du vispa upp grädden som serveras till.
Steg för steg

semmelsnittar

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Riv ner mandelmassan fint och vispa lite till.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till två längder och lägg dem på en plåt.
  6. Tryck ner mandelflarnen längs med längderna.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 24 bitar.
  9. Medan kakorna svalnar helt och håller kan du vispa upp grädden som serveras till.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Manna CO
Manna CO
3 years ago

Om man använder glutenfri mjölmix, hur mycket mjöl skulle du säga att man bör använda då? ☺️

ann
ann
3 years ago

Kan man bara byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?

Ann
Ann
3 years ago

Går det att göra dom glutenfria?

S S
S S
3 years ago

Hej!

Kan jag utesluta bikarbonat helt eller byta ut mot bakpulver?

Ser fram emot att testa dessa

Hanna
Hanna
3 years ago

Går dessa att göra glutenfria? 😍

Annika
Annika
3 years ago

Hej,
ljuvliga kakor! 🙂
Kan man göra dom glutenfria och isf hur mycket glutenfritt mjöl ska jag använda?

Frida
Frida
1 year ago

Jätte goda😊

Last edited 1 year ago by Frida

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?