Semmelcupcakes

Fotograf: Ulrika Pousette

Semmelcupcakes är muffins fyllda med mandelmassa och grädde – en muffla helt enkelt!

Det är ju inte riktigt semmeltider än men jag kan inte låta bli att sukta efter kombinationen kardemumma, mandelmassa och grädde! För en lite mindre mastigare variant, kombinerade jag denna härliga smakkombination i en härlig cupcake istället. Så…himla…gott!

De här semmelcupcaksen är verkligen försvinnande goda och passar också perfekt att göra som mini-cupcakes för ett mumsbitsformat.

Dessa cupcakes har en krispig yta med mandelspån, saftig insida, fylld med nötig mandelmassa och luftig grädde, ett lock på och florsocker. En perfekt snabb semla för dig som är sugen på semlans smaker men inte har tid för en hel deg med allt vad det innebär.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Semmelcupcakes

Portioner: 10

Ingredienser

Muffins:
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl rumstempererad mjölk
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mandelspån (naturella, ej rostade)

Snabb mandelmassa:
100 g rostade & saltade sötmandlar med skal
200 g mandelmassa
0,5 dl mjölk
0,5 dl farinsocker

Dekoration:
5 dl vispgrädde
florsocker att pudra med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Muffins:
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl rumstempererad mjölk
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mandelspån (naturella, ej rostade)

Snabb mandelmassa:
100 g rostade & saltade sötmandlar med skal
200 g mandelmassa
0,5 dl mjölk
0,5 dl farinsocker

Dekoration:
5 dl vispgrädde
florsocker att pudra med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 10 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk, kardemumma och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Skär ut ett triangel-lock eller ett platt lock rakt av medan de fortfarande är varma och låt sedan svalna helt innan du fyller det lilla hålet som blir med mandelmassa och toppar med vispgrädde och florsocker. Du kan gröpa ur muffinsarna mer om du vill för extra mycket plats för mandelmassa.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 10 muffinsformar i en muffinsplåt..
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  3. Ha sedan i mjölk, kardemumma och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Skär ut ett triangel-lock eller ett platt lock rakt av medan de fortfarande är varma och låt sedan svalna helt innan du fyller det lilla hålet som blir med mandelmassa och toppar med vispgrädde och florsocker. Du kan gröpa ur muffinsarna mer om du vill för extra mycket plats för mandelmassa.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

MUMS

Amanda Jona [SPONTAN]
7 years ago

Men åh vad det där såg gott ut!

Viktoria
7 years ago

Åh visst är det gott med semmelcupcakes! Har själv ett favoritrecept som jag bakar när suget efter semla och cupcake sätter in.

Inger
Inger
2 years ago

Så gott, jag gör dom glutenfria

Zandra
Zandra
2 years ago

Om man inte ska äta alla med en gång. Är det bättre att vänta med att fylla dom tills innan servering? ☺️

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?