Sega havrerutor med dumle & mjölkchoklad

De flesta picknickar under sommaren är väldigt spontana och bestäms i stunden. Då är det perfekt att ha fika redo i skafferiet eller i kylskåpet som är redo att tas med ut på en gång med en termos ut på picknick i solen. De här sega havrerutorna med dumle och mjölkchoklad i långpanna är exakt en sådan bra:ig kaka. Super enkel att göra och förföriskt god. Ni bara måste prova!

Receptet ger 24 bitar och bakas i en form med måtten 30 x 40 cm.

Ingredienser:

250 g smör

9 dl havregryn

5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

4 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 ägg

1,5 dl ljus sirap

220 g dumlekolor

100 g mjölkchoklad (grovhackad eller knappar)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, sirap och smält smör. Rör ihop till en kladdig deg.
  4. Klipp ner dumlekolor och arbeta in dem jämnt i degen.
  5. Täck en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i den med fuktiga händer (annars klibbar degen fast i händerna).
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått fin, gyllenbrun färg.
  7. Garnera kakan med mjölkchoklad medan den fortfarande är varm. Vänta med att skära upp den i rutor tills den svalnat.
  8. Förvara inplastade i kylskåp.

TIPS!

  • Gör glutenfritt genom att byta ut vetemjölet till 8 dl glutenfri mjölmix och havregynen till glutenfria havregryn.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie Sutinen
Sofie Sutinen
2 år sedan

Om man har en form som e 32×22 kan man följa receptet endån men kanske förlänga tiden i ugn?

Hanna
Hanna
10 månader sedan

Hur länge kan de förvaras i kylen? Eller kan man frysa in dom?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x