Sega chokladsnittar med pärlsocker

63 röster
chokladsnittar
Härligt sega chokladsnittar med pärlsocker för härligt krisp. Lättbakade och goda småkakor!
Foto: Ulrika Pousette

Under sommarens varmaste dagar så är småkakor det bästa man kan baka om nu ugnen ändå måste sättas på. Det går snabbt, det är enkelt, det är gott och väldigt praktiskt att ta med sig ut på picknick i solen. Dessa chokladsnittar är så goda med sin sega konsistens, rika chokladsmak och knapriga topping av pärlsocker. En klassiker jag inte får nog av, helt enkelt!

Receptet ger ca 30 sega chokladsnittar med pärlsocker.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 ägg, till pensling

ca 0,5 dl pärlsocker att garnera med

chokladsnittar
Steg för steg – bilder på hur man bakar sega chokladsnittar med pärlsocker.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, salt och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Pensla längderna med uppvispat ägg, garnera med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 15 bitar vardera.

TIPS!

  • Gör dessa chokladsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
25 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Kronvald
Maria Kronvald
6 månader sedan

Hvor lenge kan disse oppbevares, og hvordan? Tett boks?

Jenny
Jenny
6 månader sedan

Ser sååå gott ut, måste testa 🥰

Ida
Ida
6 månader sedan

Riktigt goda och sega, precis som jag vill ha chokladsnittar! Kändes som mycket salt att ha i, men blev perfekt god sälta. Jag bytte ut ljus sirap mot mörk pga den ljusa var slut i min mataffär, samt tog krossade Marianne-godisar (finns som baktillbehör i finska mataffärer) istället för pärlsocker. Blev jättegott! Tack för ett bra recept!

Christina Ström
Christina Ström
6 månader sedan

Så goda! Jag undrar om man kan dubblera receptet rakt av?

Linnea Klasson
Linnea Klasson
5 månader sedan

Supergoda kakor verkligen! Hur förvarar du dem bäst? I skafferiet eller bör de frysas för bäst hållbarhet?

Rodo
Rodo
4 månader sedan

Måste man använda ljus sirap eller?

Ida
Ida
4 månader sedan

Blev lite för salta för min smak, men annars goda! Tror jag utesluter saltet helt nästa gång:)

Oliwer
Oliwer
3 månader sedan

Fattar inte att det blev så gott

Moa
Moa
3 månader sedan

Sjukt goda! 🤩 Sådär lagom krispiga och inne i mitten är dom lite sådär sega som man vill ha dom. Sjukt goda rekommend rekommend!

Anna
Anna
2 månader sedan

Jättegoda😋😍😋! Funkar också att äta typ direkt från frysen

Selma Lindberg
Selma Lindberg
2 månader sedan

Supergoda!😍

Elsa kolvik
Elsa kolvik
2 månader sedan

Jättegoda chokladsnittar. Jag testade även ditt tips med det glutenfria och det blev super.

Lirane Nisubire
1 månad sedan

dem ser så goda ut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x