Sega chokladsnittar med pärlsocker

Härligt sega chokladsnittar med pärlsocker för härligt krisp. Lättbakade och goda småkakor!

Under sommarens varmaste dagar så är småkakor det bästa man kan baka om nu ugnen ändå måste sättas på. Det går snabbt, det är enkelt, det är gott och väldigt praktiskt att ta med sig ut på picknick i solen. Dessa chokladsnittar är så goda med sin sega konsistens, rika chokladsmak och knapriga topping av pärlsocker. En klassiker jag inte får nog av, helt enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

chokladsnittar

Sega chokladsnittar med pärlsocker

Portioner: 30

Ingredienser

100 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg, till pensling
ca 0,5 dl pärlsocker att garnera med

Tips!

  • Gör dessa chokladsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

100 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg, till pensling
ca 0,5 dl pärlsocker att garnera med

TIPS!

  • Gör dessa chokladsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, salt och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Pensla längderna med uppvispat ägg, garnera med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 15 bitar vardera.
Steg för steg

chokladsnittar

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, salt och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Pensla längderna med uppvispat ägg, garnera med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 15 bitar vardera.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.1 18 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
54 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Kronvald
Maria Kronvald
2 years ago

Hvor lenge kan disse oppbevares, og hvordan? Tett boks?

Writer Pilgrim
Svara till  Maria Kronvald
6 months ago

Bra fråga!

Jenny
Jenny
2 years ago

Ser sååå gott ut, måste testa 🥰

Ida
Ida
2 years ago

Riktigt goda och sega, precis som jag vill ha chokladsnittar! Kändes som mycket salt att ha i, men blev perfekt god sälta. Jag bytte ut ljus sirap mot mörk pga den ljusa var slut i min mataffär, samt tog krossade Marianne-godisar (finns som baktillbehör i finska mataffärer) istället för pärlsocker. Blev jättegott! Tack för ett bra recept!

Christina Ström
Christina Ström
2 years ago

Så goda! Jag undrar om man kan dubblera receptet rakt av?

Linnea Klasson
Linnea Klasson
2 years ago

Supergoda kakor verkligen! Hur förvarar du dem bäst? I skafferiet eller bör de frysas för bäst hållbarhet?

Rodo
Rodo
2 years ago

Måste man använda ljus sirap eller?

Ida
Ida
2 years ago

Blev lite för salta för min smak, men annars goda! Tror jag utesluter saltet helt nästa gång:)

Oliwer
Oliwer
2 years ago

Fattar inte att det blev så gott

Moa
Moa
2 years ago

Sjukt goda! 🤩 Sådär lagom krispiga och inne i mitten är dom lite sådär sega som man vill ha dom. Sjukt goda rekommend rekommend!

Anna
Anna
2 years ago

Jättegoda😋😍😋! Funkar också att äta typ direkt från frysen

Selma Lindberg
Selma Lindberg
2 years ago

Supergoda!😍

Elsa kolvik
Elsa kolvik
2 years ago

Jättegoda chokladsnittar. Jag testade även ditt tips med det glutenfria och det blev super.

Sofia
Sofia
Svara till  camillahamid
2 years ago

Vilket märke av det glutenfria mjölet rekommenderar du eller testat baka utav? Mina flyter alltid ut på hela plåten :/

Lirane Nisubire
2 years ago

dem ser så goda ut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emma
Emma
2 years ago

Tack för ett supergott recept! Chokladsmaken blir fantastisk med saltet i. Alla som fick smaka gav båda tummar upp!

Lina
Lina
2 years ago

Jag har ingen elvisp. Kan jag baka dessa om jag använder en vanlig visp?

Pernilla
Pernilla
1 year ago

Älskar dina härliga recept och att du även skriver hur jag gör dem glutenfria 😃

Annalotta
Annalotta
1 year ago

Vad jag pensla med istället för ägg? Min son är allergisk mot ägg.

Karin
Karin
1 year ago

Mina flöt tyvärr ut men ska testa igen.

Sssss
Sssss
1 year ago

Hej! Kan man använda lönnsirap istället för ljus? 🥰

Ulrika
Ulrika
1 year ago

Hur mycket smör ska man ha? Hittar inte det….

Therese Wineteg
Therese Wineteg
1 year ago

Ser super smarriga ut! Men kan man använda sig av mörk sirap tror du om man inte har ljus hemma?

Nerges
Nerges
1 year ago

Hej Camilla jag ville bara säga att jag kanske baka imor men har bara en fråga kan man annvända vit sirap istället ljus sirap om man inte ha och glad sommar❤️

Mimmi
Mimmi
1 year ago

Jättegoda! lite för mycket salt för min smak, men utesluter det nästa gång! Annars fantastiskt recept

Maria
Maria
1 year ago

Mina blev stenhårda och inte alls goda trots att jag följde receptet till punkt och pricka. 15-20 min stod det och jag tog 15. Vad gjorde jag för fel??

sara
sara
1 year ago

Det blev så gått pröva nu

Isabella
Isabella
10 months ago

Gjorde glutenfria med Sempers Mix och de flöt ut mycket och även fast jag tog ut dem efter endast 10 min smakade dem bränt.. Synd att tiden blev sån skillnad med glutenfritt bara, annars uppskattar jag mycket att du skriver glutenfria alternativ ☺️

Astrid
Astrid
10 months ago

Jag har prövat flera av dina recept och det blir alltid ett väldigt bra och gott resultat. Du är fantastisk och nu mera min go-to när jag söker efter recept!

Annica Lindahl
Annica Lindahl
9 months ago

Goda men för mig som inte är så förtjust i mörk choklad så blev det lite väl starkt med mängden kakao och saltet.

Britt
Britt
8 months ago

Hej. Följde receptet men mina kakor blev goda men inte sega. Har du någon idé om vad det kan bero på?

Tips!

  • Gör dessa chokladsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?