Sega chokladsnittar med pärlsocker

22 röster
chokladsnittar
Härligt sega chokladsnittar med pärlsocker för härligt krisp. Lättbakade och goda småkakor!
Foto: Ulrika Pousette

Under sommarens varmaste dagar så är småkakor det bästa man kan baka om nu ugnen ändå måste sättas på. Det går snabbt, det är enkelt, det är gott och väldigt praktiskt att ta med sig ut på picknick i solen. Dessa chokladsnittar är så goda med sin sega konsistens, rika chokladsmak och knapriga topping av pärlsocker. En klassiker jag inte får nog av, helt enkelt!

Receptet ger ca 30 sega chokladsnittar med pärlsocker.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 ägg, till pensling

ca 0,5 dl pärlsocker att garnera med

chokladsnittar
Steg för steg – bilder på hur man bakar sega chokladsnittar med pärlsocker.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, salt och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Pensla längderna med uppvispat ägg, garnera med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär den på snedden i 15 bitar vardera.

TIPS!

  • Gör dessa chokladsnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.
Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
27 dagar sedan

Ser sååå gott ut, måste testa 🥰

Ida
Ida
13 dagar sedan

Riktigt goda och sega, precis som jag vill ha chokladsnittar! Kändes som mycket salt att ha i, men blev perfekt god sälta. Jag bytte ut ljus sirap mot mörk pga den ljusa var slut i min mataffär, samt tog krossade Marianne-godisar (finns som baktillbehör i finska mataffärer) istället för pärlsocker. Blev jättegott! Tack för ett bra recept!

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x