Schweizernötfudge blondies

Ok hörrni, den här blondien är bara så himla GOD! Jag vet typ inte vad jag ska säga, smaken har gjort mig mållös, blondien har gjort mig mållös. Det här var en spontan idé som jag kom på igår och efter 3 provbakningar kunde jag inte hålla mig längre. Ni bara måste prova!

Härligt seg blondie med ljuvlig kolaton och smak av mandel som toppas av ett lent lager schweizernöttryffel. To die for!!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Schweizernötfudge blondies

Portioner: 12

Ingredienser

225 g smör
3,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
200 g schweizernötchoklad
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rostade och hackade hasselnötter att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

225 g smör
3,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
200 g schweizernötchoklad
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rostade och hackade hasselnötter att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och häll över det i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
  6. Grovhacka schweizernötchokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad eller i microvågsugn.
  7. Tillsätt vispgrädden i chokladen, lite i taget under konstant, försiktig omrörning.
  8. Bre chokladtoppingen över blondiesarna och garnera därefter med hasselnötter.
  9. Skär upp direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och häll över det i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
  6. Grovhacka schweizernötchokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad eller i microvågsugn.
  7. Tillsätt vispgrädden i chokladen, lite i taget under konstant, försiktig omrörning.
  8. Bre chokladtoppingen över blondiesarna och garnera därefter med hasselnötter.
  9. Skär upp direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
Annika
4 years ago

Fantastiskt goda. Men blir de bra att frysa?
Vänlig hälsning
Annika

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?