Ni är många som frågat mig om recept på riktigt saftiga lussebullar och nu är det äntligen här! Alltså, de här lussebullarna är inte bara saftiga, de är galet fluffiga, goda och håller sig saftiga flera dagar efter gräddning om man förvarar dem rätt.
Hemligheten är inte kesella. Det är de här bullarna faktiskt helt fria från. Jag förbereder nämligen degen i en kastrull över spisplattan. Degen får på så sätt en ordentlig skjuts och blir otroligt porös. Om ni gillar de mjuka köpelussebullarna så är de här i samma stil. Man får inte nog! Maken frågade precis om de inte fanns fler. Alla lussebullar tog alltså slut under tiden som jag förberedde det här inlägget. Det måste ändå vara ett bra betyg!
Helt underbara lussebullar….. kolla videon den var mycket bra.
Bullarna ligger i skrivande stund på jäsning. Ser fram emot slutresultatet! 😁
Såg att du hade ett annat recept på lussebullar, “Saftigaste lussebullarna” har jag för mig det hette. Är det någon skillnad mellan dem och det här receptet? 😊
I videon så säger du 200 grader och här står 175. Vilket är det? Tack för receptet
Det är inte detta recept jag bakar i videon utan detta: https://mykitchenstories.se/saftigaste-lussebullarna-sa-lyckas-du/
Saftiga bullar men en halv deciliter är på tok för lite socker dom smakar ingenting!!
Fick lägga till ganska mycket mjöl (flera flera) för att kunna forma degen till lussekatter
Åh vad roligt och enkelt det är att baka med den här degen. När man värmt upp och vispat i ordning klisterdegen, så går det på räls sedan. Jag är inte ens kladdig på fingrarna. Degen har jäst upp ordentligt och varit mycket lätt att baka ut, Jag vägde upp degbitar och sedan rullades de ut i korvform och jag valde att göra “lussekartter” idag. Russin till “ögon” på katten. Nu är det fika med kardemummalängd, medan bullarna jäser.