Receptet bakas i en långpanna med måtten 20×25 cm och ger 12 bitar pumpakaka med frosting.
- Pumpakaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Gör pumpapuré enligt detta recept och blanda ihop med den skalade och fint rivna moroten i en bunke.
- Tillsätt strösocker, olja, ägg och vinäger. Rör ihop med hjälp av en ballongvisp.
- Sikta resten av ingredienserna till kakan och fortsätt blanda tills du får en jämn smet.
- Häll upp smeten i den fodrade formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med frosting.
- Frosting: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta med säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
- Bre frostingen på den avsvalnade kakan och pudra med kakao.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.