Pumpapuré

Oftast när man ska baka något med pumpa så behöver man pumpapuré. Det är, vad jag vet, inget som man kan köpa färdigt i butik utan något som man behöver göra själv. Tur att det är så enkelt att göra då! I det här inlägget kommer jag berätta om två olika sätt att göra pumpapuré på.

Vilka pumpor kan man baka & laga mat med?

  1. Butternut: Butternut är den matpumpan som är enklast att få tag på, och lätt att använda eftersom den inte har så mycket kärnor. Köttet har en söt, nötig smak som gör den perfekt att baka med. Extra söt och god blir den när man rostar den i ugnen. Skalet är dock väldigt tjockt och grovt och behöver därför skalas.
  2. Hokkaido: Även denna pumpasort har en söt och nötig smak. Det är en lite mindre pumpasort som ursprungligen kommer från den japanska ön med samma namn. Det som är smidigt med den här pumpasorten är att man inte behöver skala den – det bara att skära upp den, koka eller ugnsrosta som den är!
  3. Muscat: Den har pumpan har sitt ursprung i USA men odlas idag över hela världen. Muscat är sötare än andra pumpor vilket gör den väldigt trevlig att baka med.
  4. Delica: Rund, grönstrimmig pumpa. Den har ett mörkt gult fruktkött, söt och nötaktig smak. God att ugnsbaka i halvor.
  5. Spagetti: Det här är en oval pumpa med trådigt fruktkött, därav namnet. Enklaste sättet att tillaga den på är genom att dela pumpan i halvor och baka eller koka den mjuk. Dra ut det trådiga fruktköttet med hjälp av en gaffel.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

pumpapure

Pumpapuré

Ingredienser

Valfri pumpa

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Valfri pumpa

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Recept på pumpapuré på två olika sätt.
Koka i vatten

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar och låt koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills bitarna blivit mjuka.
  2. Sila bort vattnet och mixa pumpapbitarna till en slät puré. Låt svalna.

Ugnsrosta

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Dela och kärna ur pumpan och lägg på en plåt med bakplåtspapper med köttsidan nedåt.
  3. Ugnsrosta pumpan i ca 30 minuter eller tills att den är helt mjuk.
  4. Låt svalna innan du gröper ur allt kött och mixar till en slät puré.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Recept på pumpapuré på två olika sätt.
Koka i vatten

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar och låt koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills bitarna blivit mjuka.
  2. Sila bort vattnet och mixa pumpapbitarna till en slät puré. Låt svalna.

Ugnsrosta

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Dela och kärna ur pumpan och lägg på en plåt med bakplåtspapper med köttsidan nedåt.
  3. Ugnsrosta pumpan i ca 30 minuter eller tills att den är helt mjuk.
  4. Låt svalna innan du gröper ur allt kött och mixar till en slät puré.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sebastian
Sebastian
7 months ago

Hur länge håller denna pure?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?