Saftig hallonkaka med kokos

Ibland är det godaste som finns bara en riktigt saftig mjuk kaka. Jag är allergisk mot torra kakor men med mitt recept så blir det en härligt genomsaftig kaka. Hemligheten är att använda sig av rumstempererade ingredienser, filmjölk och att grädda kakan på låg värme, i nedre delen av ugnen. Det tar lite längre tid. Men jag lovar, det är värt väntan!

Resultatet blir en helt fantastiskt saftig kaka, ni vet en sån som bara smälter i munnen. Och med kokosflingor i smeten så blir det ändå ett såntdär perfekt tuggmotstånd i kakan. En perfekt mitt i veckan-kaka helt enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Saftig hallonkaka med kokos

Portioner: 10-12

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
2 dl kokosflingor
100 g frysta hallon
florsocker att pudra med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
2 dl kokosflingor
100 g frysta hallon
florsocker att pudra med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och gallret i nedre delen av ugnen.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt, ca 5 min.
  4. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Ha i filmjölken och vispa lite till.
  6. Sikta till sist ner blandningen av de torra ingredienserna och kokosflingorna. Blanda försiktigt med en slickepott tills du får en jämn smet.
  7. Tillsätt de frysta hallonen och rör försiktigt om bara precis tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Täck formen med bakplåtspapper eller smörj och bröa och häll i smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter. Du vet att kakan är klar om du sticker ner en sticka/tandpetare och den är helt torr när den kommer ut.
  10. Pudra kakan med florsocker vid servering annars är det bara att plasta in den när den svalnat och förvara i kylskåpet så håller den sig saftig.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och gallret i nedre delen av ugnen.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt, ca 5 min.
  4. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Ha i filmjölken och vispa lite till.
  6. Sikta till sist ner blandningen av de torra ingredienserna och kokosflingorna. Blanda försiktigt med en slickepott tills du får en jämn smet.
  7. Tillsätt de frysta hallonen och rör försiktigt om bara precis tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Täck formen med bakplåtspapper eller smörj och bröa och häll i smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter. Du vet att kakan är klar om du sticker ner en sticka/tandpetare och den är helt torr när den kommer ut.
  10. Pudra kakan med florsocker vid servering annars är det bara att plasta in den när den svalnat och förvara i kylskåpet så håller den sig saftig.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sete
Sete
3 years ago

Mums😋😋
Kan man använda vanligt mjölk istället för filmjölk?

Isabelle
Isabelle
2 years ago

Den blev tyvärr inte ett dugg saftigt

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?