Inlägget är i annonssamarbete med Kökets kurser
Det är så mysigt att ha en tårtkurs tillgänglig på mobilen, surfplattan och datorn. Det har blivit lite av en vana att bläddra i den efter att jag nattat barnen och gjort mig en kopp kaffe. Jag älskar att se hur andra bakar och tänker kring recept och det ger mig en massa härliga nya idéer på tårtor men också andra bakverk.
En av dem idéerna är den här fantastiskt saftiga chokladtårtan. Den består av mina saftigaste chokladbottnar, fluffig chokladmousse, chokladfrosting, chokladglasyr, chokladmacarons och så lite hallon på det. Ja ni ser ju själva vilken chokladdröm det är. Choklad på choklad på choklad. En enkel men ändå maffig chokladtårta.
Jag kan verkligen rekommendera kursen både för dig som är ny inom bakning och dig som bakat länge. Som ny är den perfekt för att följa bra grundrecept från en erfaren konditor och tårtexpert och med vanan är den så bra att ha tillgänglig i telefonen eller datorn. För kursen har man tillgång till för alltid. Så himla bra! Anger ni koden MKS50 så får ni 50 kr rabatt fram till den 15/8. Ni hittar kursen HÄR.
Receptet på den här tårtan finns alltså inte i kursen så den får ni här. Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm.
Vad gör jag när jag har en 26 diameters form?
Dubbla receptet 🥰
Hej jag undrar om jag ska baka botten dagen innan hur ska jag bäst förvara dom så att dom är så saftiga som möjligt? Ska man även då vänta med att dela tårtan tills dagen efter. Tacksam för svar <3
Hejhej! Inplastade och i rumstemperatur 🥰
Hej! Hur mycket smör och färskost ska man ha till moussen? Det står inte i receptet
Hej! ingredienser och beskrivning till chokladmousse överensstämmer inte