Till det här receptet behöver du en långpanna med måtten 20×30.
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme), och lägg ett bakplåtspapper i långpannan.
- Kakan: Börja med att vispa ihop gräddfil, ägg och neutral olja till en jämn smet med en ballongvisp.
- Vänd sedan ner vaniljsocker, strösocker, kakao, bikarbonat, salt och vetemjöl och rör ihop till en jämn smet med en slickepott.
- Ha sist ner kaffet och fortsätt röra om till en jämn smet. Detta ger ingen kaffesmak utan förstärker bara chokladsmaken.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 150 grader i 1,5 timmar
- Frosting: Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
- Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
- Låt chokladen svalna helt och hållet men fortfarande ha en rinnig konsistens när du vänder ner gräddfilen med hjälp av en slickepott för att få en frosting.
- Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med frostingen, servera och njut!
1. Vispa ihop gräddfil, ägg och neutral olja
2. Vänd ner vaniljsocker, strösocker, kakao, bikarbonat, salt och vetemjöl med en slickepott
3. Rör ihop till en jämn smet
4. Ha sist i kaffet och rör om lite till
5. Tills du får en jämn och fin smet
6. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan i ugnen
7. Grovhacka mörk choklad och smält över ett vattenbad
8. När chokladen har svalnat men fortfarande är rinnig, rör du ner gräddfilen
9. Rör om tills du får en jämn frosting
10. När kakan har svalnat, toppar du den med frostingen
Det finns ingen video för detta inlägg.