Saftiga och fluffiga saffranssockerbullar som bara smälter i munnen.
Häromdagen såg jag Roy Fares och Mr. Cake lägga upp galet vackra saffranssockerbullar aka sugar licks i en väldigt fin form och blev inspirerad att göra något liknande! Så här har ni mina saffranssockerbullar i en liknande form. Jag har ingen aning om det är exakt såhär han formar dem så jag freestyle:ade för att få en liknande form men detta var sjukt enkelt. Lite längre ner i det här inlägget hittar du en steg för steg – video på hur jag formade dessa bullar.
Sockerbullar är generellt ett livsfarligt påhitt. Speciellt när grunden är en riktigt saftig och fluffig vetebulle. Med saffran blev det sjukt gott! Ni bara måste prova.
https://www.instagram.com/p/CXoERa3oQKO/
Hur ska man tänka med torrjäst? 🙂
Egentligen ska det inte vara någon skillnad mot att bara med färsk jäst men jag upplever att det blir bäst om man blandar torrjäst med mjölken och sockret, låter det stå i 5-10 minuter innan man fortsätter med receptet 🥰
Ska degen inte jäsa innan man kavlar ut den alltså? ☺️
Precis 🥰
Hej, är det nödvändigt att pensla med sockerlag på dessa bullar som du ofta gör på andra recept? Ser framemot att baka!
Hejhej! Nej 😊
Körde med mandelmassa på prov , väntar på jäsningen 🙌
Degen vart kanon !!
Hoppas att det smakade ❤️
Tack för denna😋Godaste vi någonsin ätit🥰
Åh, vad kul att ni gillade dem! Tack själv 🥰
Såg du använde tråd för att dela bullarna med, så smidigt. Vilken sorts tråd?
Hejhej, tandtråd utan mintsmak är perfekt att skära med 🤗
Hej! Vad använder du för bakmaskin? 😍
Hejhej! Ankarsrum ❤️