Saftiga och fluffiga saffranssockerbullar som bara smälter i munnen.
Häromdagen såg jag Roy Fares och Mr. Cake lägga upp galet vackra saffranssockerbullar aka sugar licks i en väldigt fin form och blev inspirerad att göra något liknande! Så här har ni mina saffranssockerbullar i en liknande form. Jag har ingen aning om det är exakt såhär han formar dem så jag freestyle:ade för att få en liknande form men detta var sjukt enkelt. Lite längre ner i det här inlägget hittar du en steg för steg – video på hur jag formade dessa bullar.
Sockerbullar är generellt ett livsfarligt påhitt. Speciellt när grunden är en riktigt saftig och fluffig vetebulle. Med saffran blev det sjukt gott! Ni bara måste prova.
Hur ska man tänka med torrjäst? 🙂
Egentligen ska det inte vara någon skillnad mot att bara med färsk jäst men jag upplever att det blir bäst om man blandar torrjäst med mjölken och sockret, låter det stå i 5-10 minuter innan man fortsätter med receptet 🥰
Ska degen inte jäsa innan man kavlar ut den alltså? ☺️
Precis 🥰
Hej, är det nödvändigt att pensla med sockerlag på dessa bullar som du ofta gör på andra recept? Ser framemot att baka!
Hejhej! Nej 😊
Körde med mandelmassa på prov , väntar på jäsningen 🙌
Degen vart kanon !!
Hoppas att det smakade ❤️
Tack för denna😋Godaste vi någonsin ätit🥰
Åh, vad kul att ni gillade dem! Tack själv 🥰
Såg du använde tråd för att dela bullarna med, så smidigt. Vilken sorts tråd?
Hejhej, tandtråd utan mintsmak är perfekt att skära med 🤗
Hej! Vad använder du för bakmaskin? 😍
Hejhej! Ankarsrum ❤️
Hejhej ❤️
Tack för en underbar blogg.
Jag förstår inte riktigt hur jag ska göra för att forma bullarna. Jag hittar inte heller någon länk att titta på? Bullarna se fantastiska ut. 😋
Tack själv fina du! Tack för att du uppmärksammade detta, jag har nu uppdaterat videon så den syns. Du hittar en steg för steg video på min Instagram, här: https://www.instagram.com/reel/CXoERa3oQKO/ ❤️
Hej, länken till de glutenfria bullarna fungerarej, finns det på ett annat ställe?
Dom ser helt underbart goda ut, men hur gör man dom glutenfria?. Står att det ska gå. Och att man ska följa DETTA recept. Men det står inte alls hur man ska göra?.
Hej! Tack för att du uppmärksammade detta, det är nu uppdaterat! 🫶🏼
Är receptet på degen samma som de släta bullarna doppade i smör och socker? Bakade det flera gånger förra året och har nu googlat ihjäl mig utan att hitta dem🥲
Hej går det bra med brun farin strö?
Hej! Dessa ser helt fantastiska ut, måste bara prova! Hur blir det med smörbitarna om man knådar för hand, sprider det sig jämnt i degen eller finns det risk att det blir klumpar?
Hej, om jag har pärlsocker på bullarna och penslar med sockerlag efter bakningen i stället att ha smör och socker i efterhand, får jag frysa då?
Kan man grädda i varmluftsugn? I sådana fall, hur länge och i vilken temperatur?
Blev inte alls så bra 🙁 ! Ena plåten jäste knappt och dom såg vedervärdiga ut efter 12 min ugnen! och den andra plåten blev okej men formen på bullarna …jisses 😂😂! Smakmässigt bra!
Ska dom inte jäsas innan fyllningen bres på ?
Det var jätte gott
Jag förstår inte vad jag gör för fel!! Får inte till något ”fönster”, hade minst 400 gr mjöl kvar då var degen inte blöt, går inte att arbeta med degen. Den går bara sönder och drar ihop sig