Fluffiga semlor med smak av saffran och en härligt luftig och sötsyrlig hallongrädde.
Igår fick jag världens sug på saffranssemlor och då är enda lösningen att helt enkelt ställa sig och baka dem. Jag är en sån som bakar/lagar mat allra mest när jag är riktigt sugen på det jag ska baka eller riktigt hungrig. Trots att det ibland krävs en hel del tålamod (som till exempel med dessa semlor) så är det då jag ändå går all in.
Hursomhelst, för att bara prata lite om de här semlorna innan ni får receptet: jag har ju mitt grundrecept på klassiska semlor och det är det som jag har utgått från. De blir sådär härligt fluffiga i bullen, nötig mandelmassa med tuggmotstånd och till dessa semlor tycker jag det blir bäst med sötsyrlig hallongrädde.
Köpte din “NO BAKE” bok och bara FÖRÄLSKADE mig i recepterna!
Jag är defenetivt sugen på denna saffran semlan,planerar att baka den i helgen!
Härlig update, Camilla!
Hej hej! Förlåt för sent svar. Vad glad jag blir att du gillar boken! 😍
Hur lång tid tar ungefär bakning