Det här receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en djup plåt med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
- Börja med att göra kakan. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölken, rör ihop och ställ kastrullen åt sidan under tiden som du förbereder resten av smeten.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i formen och jämna ut den.
- Strö vinbären över kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Under tiden kan du göra kokostoscan. Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 10 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
- Klicka ut toscan försiktigt på kakan. Bre ut försiktigt i ett jämnt lager och fortsätt grädda kakan i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
- Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar. Äter du inte upp hela på en gång så är det bara att förvara hela kakan, väl inplastad eller täckt i kylskåpet. Kakan funkar också utmärkt att frysa in!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ett annat rödavinbärs-tips är att göra curd av bären och sedan använda i bakverk, som tårtfyllning eller på scones. Smarrigt!
Låter väldigt gott! Tack för tipset 🙂
Kan man använda frysta vinbär?
Ja 😀
Ska de tinas först då?
Tänker att man lägger frysta vinbär i lite maizenamjöl o blandar runt så blir det inte så vätskigt👍
Mina bär hamnade i botten varför?
Blev väldigt god! Kommer absolut göras fler ggr.
Vad glad jag blir 🙂
Blir det för lite att göra toscaröran med halv dosering? Alltså 200 g kokos….
Personligen älskar jag när det är mycket kokostosca men det funkar absolut att ha mindre 🙂
Helt klart den bästa kakan! Sååå populär här hemma. Sista biten=baka en ny omgång 😃. Måste allt finnas i frysen enligt familjen (och mig). Tack för ett toppenrecept! Kram
Gjorde denna förra veckan, såå god! Nu ligger halva delen i frysen och väntar på att ätas upp 😍
Hejhej, förlåt för sent svar! Vad glad jag blir att du gillade den, perfekt med att frysa in! 😍
Hej! Går den att göra äggfri?
Så sjuukt goda!! Tack för ett dunderrecept!
Hejhej! Förlåt för sent svar. Vad glad jag blir att du gillade den! Tack själv 😍😍
Det låter sjuuukt gott! Men…totalt 8 dl socker + 2 dl sirap – går det inte att dra ner på det och ändå få en god kaka!?
Själva kakan är väldigt stor, därav den stora mängd socker. Du kan såklart minska på sockret ändå men då kommer konsistensen att påverkas 🙂
Min kaka var färdig för tosca efter 22 minuter. När jag tittar på andra tosca i långpanna bland dina andra recept har de 25 minuter första-gräddning. Stämmer 40 min? Jag hade 30*40 Cl plåt och min ugn har ingen historik av att vara relativt sett varm.
Supergod! Rekommenderas! Men, min bunke räckte inte till så jag fick byta till större under arbetets gång.
Vinbären hamnade i botten och jag undrar om smeten var för lös?
Kan man byta ut kokos mot havregryn?
Jag undrar om man ska servera kakan med grädde el liknande? Generellt sett, dina långpannekakor utan frosting eller Kräm, kan man servera dem med grädde eller något annat krämigt?
Hej Karin! Det fina med att baka är att man kan servera sin kaka med exakt det man gillar bäst. Grädde låter jättegott till denna kaka! Hoppas att det ska smaka ❤️