Rocky road fudge

Fotograf: Ulrika Pousette

Rocky road fudge är en ljuvlig kombination av chokladfudge och rocky road!

Rocky road är gott, rocky road fudge är ännu godare. Denna julgodisvariant är en riktig goding där man får både det sega och lena i chokladfudge och alla härliga smaker och tuggmotstånd från rocky road. Det bästa av två världar, helt enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Rocky road fudge

Portioner: 10

Ingredienser

Chokladfudge:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 krm salt

Garnering:
1 dl minimarshmallows
10 dumlekolor
0,5 dl jordnötter (kan uteslutas)
flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Chokladfudge:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 krm salt

Garnering:
1 dl minimarshmallows
10 dumlekolor
0,5 dl jordnötter (kan uteslutas)
flingsalt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Täck en form med måtten 25×10 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop vispgrädde, strösocker, smör, ljus sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125˚C, rör om då och då. Detta tar ca 25 minuter men bäst är att använda men termometer för att få bästa resultat.
  3. Häll upp smeten i den bakplåtsklädda formen. Garnera med marshmallows, jordnötter, dumle och flingsalt.
  4. Tryck till lite lätt så att allt fastnar i fudgen och låt den sedan stelna i kylskåpet (ca 1h) innan du skär upp den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Täck en form med måtten 25×10 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop vispgrädde, strösocker, smör, ljus sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125˚C, rör om då och då. Detta tar ca 25 minuter men bäst är att använda men termometer för att få bästa resultat.
  3. Häll upp smeten i den bakplåtsklädda formen. Garnera med marshmallows, jordnötter, dumle och flingsalt.
  4. Tryck till lite lätt så att allt fastnar i fudgen och låt den sedan stelna i kylskåpet (ca 1h) innan du skär upp den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
2 years ago

Vart förvarar man det bäst om man gör dom nu och ska ätas på julafton?

Margareta Johansson
Margareta Johansson
2 years ago

Vad kan man byta ut jordnötter och dumlekola med ? Pga allergi : mjölk,ägg,nötter

Josefine
Josefine
2 years ago

Hittar inte marshmallows som inte innehåller gelatin från gris…

Vet du om fr finns?

Samira Brandt
Samira Brandt
2 years ago

Hej!
Sååå trevligt och smarrigt recept!
Vet du om man kan byta ut vispgrädden mot kokosmjölk eller kokosgrädde för ett mjölkfritt alternativ?

Emelie Forsberg
Emelie Forsberg
2 years ago

Hej Camilla!
Din fudge ser så god ut! Men jag lyckades inte med min. Min vart sockrig/föll isär/torr, din ser inte ut och vara så. Vad kan jag ha gjort för fel för att det blev så? Jag har gjort din saltkaramell fudge och den vart hur bra som helst och inte så som denna vart 😍☺
/Emelie

Tess
Tess
2 years ago

Ser supergott ut 😍
Vart är den justerbara bakformen som du använder ifrån?
Tack för alla fantastiska recept!

Anna Lindbergh
Anna Lindbergh
11 months ago

Det här receptet var fantastiskt! ☃️😋🌟

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?