Rocky road fudge är en ljuvlig kombination av chokladfudge och rocky road!
Rocky road är gott, rocky road fudge är ännu godare. Denna julgodisvariant är en riktig goding där man får både det sega och lena i chokladfudge och alla härliga smaker och tuggmotstånd från rocky road. Det bästa av två världar, helt enkelt!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Täck en form med måtten 25×10 cm med bakplåtspapper.
Blanda ihop vispgrädde, strösocker, smör, ljus sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125˚C, rör om då och då. Detta tar ca 25 minuter men bäst är att använda men termometer för att få bästa resultat.
Häll upp smeten i den bakplåtsklädda formen. Garnera med marshmallows, jordnötter, dumle och flingsalt.
Tryck till lite lätt så att allt fastnar i fudgen och låt den sedan stelna i kylskåpet (ca 1h) innan du skär upp den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Täck en form med måtten 25×10 cm med bakplåtspapper.
Blanda ihop vispgrädde, strösocker, smör, ljus sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125˚C, rör om då och då. Detta tar ca 25 minuter men bäst är att använda men termometer för att få bästa resultat.
Häll upp smeten i den bakplåtsklädda formen. Garnera med marshmallows, jordnötter, dumle och flingsalt.
Tryck till lite lätt så att allt fastnar i fudgen och låt den sedan stelna i kylskåpet (ca 1h) innan du skär upp den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Täck en form med måtten 25×10 cm med bakplåtspapper.
Blanda ihop vispgrädde, strösocker, smör, ljus sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125˚C, rör om då och då. Detta tar ca 25 minuter men bäst är att använda men termometer för att få bästa resultat.
Häll upp smeten i den bakplåtsklädda formen. Garnera med marshmallows, jordnötter, dumle och flingsalt.
Tryck till lite lätt så att allt fastnar i fudgen och låt den sedan stelna i kylskåpet (ca 1h) innan du skär upp den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Hejhej, tack fina du! Jag har tyvärr inte testat detta ännu, säg gärna till om du prövar! 🥰
Emelie Forsberg
2 years ago
Hej Camilla!
Din fudge ser så god ut! Men jag lyckades inte med min. Min vart sockrig/föll isär/torr, din ser inte ut och vara så. Vad kan jag ha gjort för fel för att det blev så? Jag har gjort din saltkaramell fudge och den vart hur bra som helst och inte så som denna vart 😍☺
/Emelie
Hejhej! Denna fudge görs på ett annat sätt än salt kolafudge och är åt det lite smuligare hållet. Men är den så smulig så att man inte kan skära/hantera den så kan det bero på att man rört för mycket i kastrullen ❤️
Tess
2 years ago
Ser supergott ut 😍
Vart är den justerbara bakformen som du använder ifrån?
Tack för alla fantastiska recept!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Vart förvarar man det bäst om man gör dom nu och ska ätas på julafton?
Hejhej! Ursäkta sent svar, dessa förvaras bäst i en lufttät burk i kylskåpet 🥰
Vad kan man byta ut jordnötter och dumlekola med ? Pga allergi : mjölk,ägg,nötter
Jordnötter: corn flakes eller rice krispies.
Dumlekola: hemgjord kola kokad på veganska alternativ.
❤️❤️❤️❤️
Hittar inte marshmallows som inte innehåller gelatin från gris…
Vet du om fr finns?
Jag köpte mina i en kiosk här där jag bor men många onlinebutiker säljer gelatinfira/veganska marshmallows.
Hej!
Sååå trevligt och smarrigt recept!
Vet du om man kan byta ut vispgrädden mot kokosmjölk eller kokosgrädde för ett mjölkfritt alternativ?
Hejhej, tack fina du! Jag har tyvärr inte testat detta ännu, säg gärna till om du prövar! 🥰
Hej Camilla!
Din fudge ser så god ut! Men jag lyckades inte med min. Min vart sockrig/föll isär/torr, din ser inte ut och vara så. Vad kan jag ha gjort för fel för att det blev så? Jag har gjort din saltkaramell fudge och den vart hur bra som helst och inte så som denna vart 😍☺
/Emelie
Hejhej! Denna fudge görs på ett annat sätt än salt kolafudge och är åt det lite smuligare hållet. Men är den så smulig så att man inte kan skära/hantera den så kan det bero på att man rört för mycket i kastrullen ❤️
Ser supergott ut 😍
Vart är den justerbara bakformen som du använder ifrån?
Tack för alla fantastiska recept!
Det här receptet var fantastiskt! ☃️😋🌟