Ni vet hur det funkar vid det här laget, jag snöar in mig på ett bakverk och kommer på en massa olika varianter på den klassiska versionen. Just nu är det red velvet som jag gärna experimenterar med och mitt senaste experiment resulterade i red velvet snittar. Alltså kolasnittar som smakar red velvet cake.
Sammetslena och härligt segmjuka kolasnittar med smak av choklad, härligt röd färg och cream cheese frosting. Kolasnittar med det lilla extra helt enkelt. Receptet ger 2 längder à 10-12 snittkakor vardera.
Dessa är supergoda och första gången jag gjorde dem blev de ok. Men ikväll gjorde jag t.o.m 2 omgångar, men de blev helt platta och tråkiga. Ingen tjocklek alls! Inget jag vill bjuda på. Varför blev de inte tjocka som de ska bli? Vad kan ha gått fel?
Hejhej! Var det någonting du ändrade från sist du gjorde dem? Såsom märket av smör/margarin eller sättet du mätte upp ingredienserna på. Ofta blir de platta av för lite mjöl eller för mycket smör eller att man använd margarin istället för smör ❤️
Hej, skulle man kunna göra detta recpet med karamellfärg och är det okej att göra det som runda kakor än som snittar?